“Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden “Hurrem Sultan” Prömiyeri ”

“Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden “Hurrem Sultan” Prömiyeri ”

“Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden “Hurrem Sultan” Prömiyeri ”

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden “Hurrem Sultan” Prömiyeri ”

            Mersin Devlet Opera ve Balesi  Dünya Dans Günü'ne özel 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 20:30’da, 2 perdelik Hurrem Sultan balesinin prömiyerini yapacak.

            Kanuni Sultan Süleyman'ın tahta geçişinin ardından tutkuları, seferleri ve zaferlerini yansıtan "Hurrem Sultan" balesi 29 Nisan Cumartesi günkü prömiyerinden sonra, ikinci gösterimini 2 Mayıs 2023 Salı saat 20:00’da yine Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Müziği ünlü bestecimiz Nevid Kodallı’ya ait olan Hurrem Sultan Balesi’nin libretto ve koreografisi, 12 yıl önce genç yaşta kaybettiğimiz Oytun Turfanda tarafından hazırlandı. Murat Kodallı’nın orkestra şefliğini yapacağı eseri Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci sahneye koyuyor.

Kostüm tasarımı Diriliş Ertuğrul, Kösem Sultan ve Muhteşem Yüzyıl dahil olmak üzere birçok dönem dizisinin kostümlerini tasarlayan ünlü kostüm kreatörümüz Serdar Başbuğ, dekor tasarımı Efter Tunç, ışık tasarımı ise Tarı Deniz imzasını taşıyor.

            Mersin DOB Bale sanatçılarının ve orkestrasının üstün performansı ile, muhteşem kostüm, dekor ve ışık tasarımlarının kullanılacağı “Hurrem Sultan” Balesi büyülü bir atmosferde sanatseverler ile buluşacak.

            Biletler opera gişelerinden ve biletinial.com adresinden temin edilebilecek.     

               

Mersin Devlet Opera ve Balesi Basın ve Halkla İlişkiler

Tel: 0324 239 04 60

MDOB Gişe: 0324 238 37 52

E-Posta: [email protected].

www.dobgm.gov.tr/ https://www.biletinial.com

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER