Kitap Ödülü dikkat çekti

Bahar Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Kitap Ödülü dikkat çekti

Bahar Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Kitap Ödülü dikkat çekti

İstikbal Özel Haber/Mersin- Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ‘Kitap Ödülü’ ile bir ilke daha imza attı. “Bahar” Konulu Şiir Yarışması ödül töreni Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya yoğun katılım oldu. Antalya’dan birinciliği alan Ahmet Kara’nın isteği üzerine ödülü olan 100 kitap; katılımcılara, davetlilere ve öğrencilere dağıtıldı.  Ödülünü sunucu Mine Bahçeci Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş’ın elinden aldı.  Çanakkale-Çan ilçesinden İkinci olan Orhan Oyanık’a elli kitap verildi. Ödülünü ise Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden yazar Katife Bediroğlu’na verdi. Tarsus ilçesinden üçüncü olan Fatma Özger Bilgiç’e, 25 kitap ödül olarak verildi. Ödülünü Silifkeliler Derneği eski başkanı Fahri Bulut verdi. Ayrıca katılımcılara ve Juri üyelerine Teşekkür belgeleri verildi. Katkılarından dolayı Mersin SRC Psiko-Teknik Mesut Sezer Sürücü Kursları Kurucu Müdürü Mesut Sezer’e ve Tv Program Yapımcısı, (‘Hayatın Trafiği’, ‘Seyri Alem’ her iki proramda Sun Tv Ve İçel Tv’de ortak yayında) Nil Sezer’in yerine oğlu Kaan Sezer’e plaket verildi. Plaketleri Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş verdi.  Juri Üyeleri Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Şah İsmail Ateş, Habibe Tuna ve Ayşegül Öztürk’e Teşekkür Belgelerini MEYAD Kurucu başkanı Mehmet Reşat Ata verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sunumu yapan Mine Bahçeci kürsüye konuşmalarını yapmak üzere MEYAD Başkanı Rüştü Aydın’ı davet etti. Başkan Aydın, davetlilere hoş geldin mesajından sonra baharın insanlara neşe kattığını, toprağın uyanışı olduğunu belirterek şairlerimizin de baharı konu edinmelerini istediklerini söyledi. Birçok vilayetten şiirlerin geldiğini söyleyerek şiirlerle hem baharın müjdeleneceği hem kitap dağıtımı ile okur sayısını attırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Her baharda yazar, kitap ve okuyucu buluşmasını yapmak istediklerini de sözlerine ekledi. Başta MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve Mesut Sezer ile Nil Sezer’e katkılarından dolayı teşekkür eden Aydın davetlilere de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, konuşmasında Baharın güzelliklerini anlatarak MEYAD ve yönetimine her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek bahar şiirlerini yazan şairlere de teşekkür etti. Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden ve Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş, konuşmaları ile güzel ve anlamlı bir şiir yarışması olduğunun altını çizdi ve katılımcılara teşekkür ederek, dereceye girenleri tebrik ettiler. 

Şairler bahar şiirlerini okudu ve teşekkür belgelerini protokol üyelerinden aldılar.

Etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediyesi eski Belediye Başkanı Hamit Tuna, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö.Abdullah Özdemir çiçek çelenkleri ile etkinliğe katılırken; Mersin  Gazeteciler Cemiyet Başkanı R. Kaya Tepe, Toroslar Belediye Başkan Vekili Adnan Baş, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Salih Özbay, TÜRKAV Mersin İl Başkanı Mustafa Yalçın, TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, Prof. Dr. Halil Kumbur, Türkiye Artvin Dernekler Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Şerafettin Bilgili, Silifkeliler Derneği eski başkanı Fahri Bulut, MEYAD Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata, MEYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeler, şairler ve yazarlar ile davetliler katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER