İlyas Halil Öykü Ödülü Sonuçlandı

İstikbal Özel Haber/İFatma Aydın/ Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen Mersinli yazar ‘İlyas Halil’  öykü yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklaması ile duyuruldu.

İlyas Halil Öykü Ödülü Sonuçlandı

İlyas Halil Öykü Ödülü Sonuçlandı

İstikbal Özel Haber/İFatma Aydın/ Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen Mersinli yazar ‘İlyas Halil’  öykü yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklaması ile duyuruldu. Mersin Sanat Edebiyat Dernek Başkanı Erkan Özaydın; Yazar Ali F. Bilir, Yazar Orhan Özdemir ve Yazar Saadet Bilir’in katılımı ile yaptığı basın açıklamasında dereceye girenleri açıkladı ödüllerinin ise Mersin edebiyat Festivali’nde verileceğini söyledi. Özaydın, “ Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından Mersinli yazar ‘İlyas Halil’ adını yaşatmak, edebiyata yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘İLYAS HALİL ÖYKÜ ÖDÜLÜ’  sonuçlandı. Başvuruları 30 Kasım 2022’ de sona erdi. Türkiye’nin 19 ilinden, 39 farklı merkezden 55 dosya geldi.

Yazar Nursel Duruel, Yazar Ali F. Bilir, Yazar Orhan Özdemir, Yazar Remzi Karabulut ve Özlem Demiralev’den oluşan seçici kurul beş eseri ödüle değer buldu.

Etkinlik, İlyas halil’in ailesi; Josef Atat ve Iréne Halil ile Mersin Sanat Edebiyat Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü, Mersin-Sokak Kitap ve Kahve Evi, Tarsus-Antik Sahaf  Kitabevi  tarafından desteklendi. Başvuran öykülerden seçici kurulun seçtiği  15 öyküyü  bir kitapta yayınlamayı planlıyoruz.

Ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi. 13-15 Ocak 2023 tarihinde Mersin Edebiyat Festivali’nin ilk günü; 13 Ocak 2023 Cuma günü 17.30-18.30 arasında MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

İlgililer, dereceye giren ilk beş öyküye ve yazarları hakkındaki bilgilere  “Mersin Sanat Edebiyat Dergis”nin  6. sayısından ve www.mersinsanatedebiyat.com  adresinden ulaşabilirler.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER