ESER EYÜBOĞLU, ESENLİ ÜZÜM ŞENLİĞİ’Nİ COŞTURDU

Akdeniz Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Esenli Üzüm Şenliği’ne konuk olan sanatçı Eser Eyüboğlu, seslendirdiği türküleri ile Esenli Meydanını dolduran binlerce vatandaşa unutamayacakları dakikalar yaşattı.

ESER EYÜBOĞLU, ESENLİ ÜZÜM ŞENLİĞİ’Nİ COŞTURDU

Gönül Dağı’nın Selami’si…

ESER EYÜBOĞLU, ESENLİ ÜZÜM ŞENLİĞİ’Nİ COŞTURDU

Akdeniz Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Esenli Üzüm Şenliği’ne konuk olan sanatçı Eser Eyüboğlu, seslendirdiği türküleri ile Esenli Meydanını dolduran binlerce vatandaşa unutamayacakları dakikalar yaşattı.

Akdeniz Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Esenli Üzüm Şenliği’ni, sıcak ve nemli havaya rağmen her yaştan binlerce insan ziyaret etti. En iyi üzüm yarışmaları, çocuk aktiviteleri, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle renklenen şenliğin konuk sanatçısı Eser Eyüboğlu, konuklara unutamayacakları anlar yaşattı.

Meydanda yer bulamayanlar, kayalıklardan izledi

TRT-1 ekranlarının izlenme rekoru kıran Gönül Dağı Dizisi'nin Selami Ferses karakteriyle sevilen oyuncusu, sanatçı Eser Eyüboğlu, seslendirdiği türküleri ile Esenli Meydanı’nı dolduran her yaştan binlerce kişiyi bir coşturdu, bir hüzünlendirdi.

Eyüboğlu’nun türkülerini dinlemek için meydanda yer bulamayan yüzlerce vatandaş, Esenli Meydanının etrafında yükselen kayalıklara çıkarak konseri izledi. Vatandaşlardan kimisi türkülere eşlik ederken, kimisi de meydana çıkarak dans etti, coşkuya ortak oldu.

“Akdeniz artık sevginin, barışın ve kardeşliğin başkenti”

Meydanı ve civardaki kayalıkları dolduran Esenli sakinleri ve diğer ilçelerden gelen binlerce vatandaşın yanı sıra, eşi Behiye Gültak ile birlikte Eser Eyüboğlu’nun şarkı ve türkülerini dinleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yer yer türkülere de eşlik etti. Eser Eyüboğlu gibi sevilen bir sanatçı ve oyuncuyu Esenli sakinleri ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Gültak, gösterilen ilginin ne kadar güzel ve doğru bir iş yaptıklarının ispatı olduğunu ifade etti.

Sahneye çıkarak meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Başkan Gültak; “Akdeniz artık sevginin, barışın, muhabbetin başkenti oldu. Tabi bu da sizlerin sayesinde mümkün oldu. Çünkü sizler bizi tercih ettiniz, biz de Akdeniz’i değiştiriyoruz. İnşallah ikinci şenliğimizi de yaptıktan sonra üzüm dediğinizde, tüm Türkiye’nin aklına ilk önce Esenli gelecek. Sırada ayrıca gül festivalimiz var. Karaduvar Balık Festivalimizi de Eylül ayının üçüncü haftasında düzenliyoruz. Hepinizi o gün balık ekmek yemeye davet ediyorum” dedi.

Eyüboğlu’ndan teşekkür…

Mersin’e ilk defa geldiğini söyleyen Sanatçı Eser Eyüboğlu ise, Esenli’de ilk kez organize edilen üzüm şenliğine katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Şenliğe davet edilmesinden dolayı Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür eden Eser Eyüboğlu, kendisine gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverlik için de meydanı dolduran binlerce vatandaşa şükranlarını dile getirdi.

Yıllardır yaşadıkları Akdeniz’in kırsal bir bölgesi ve şehir merkezine uzak yerleşim alanlarından biri olan Esenli’de ilk kez böylesi güzel bir etkinliğe tanık olduklarını dile getiren her yaştan mahalle sakini, üzüm şenliğinden çok memnun kaldıklarını belirterek etkinliğin devamının gelmesini talep ettiler.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER