Depremden etkilenen Hataylı sanatçılar sergisi ilgi çekiyor

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın-Mersin/ Hatay'lı depremzede esnafların Mersin Yenişehir ilçesinde düzenlenen yöresel ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve birbirinden güzel sanatsal çalışmalarının yer aldığı;

Depremden etkilenen Hataylı sanatçılar sergisi ilgi çekiyor

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın-Mersin/ Hatay'lı depremzede esnafların Mersin Yenişehir ilçesinde düzenlenen yöresel ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve birbirinden güzel sanatsal çalışmalarının yer aldığı;  “Hatay Esnafları ve Sanatçılarıyla Dayanışma Etkinliği” nde açtıkları stantlarla eserlerini Mersinlilerle buluşan Depremzede sanatçıların depremden sağlam kalan eserlerini sergilemeleri dikkat çekti.

RESSAM AÇIKGÖZ; ATÖLYEMİZ DEPREMDE YIKILDI AMA YİNE DE AYAKTAYIZ

Ressam Serap Ray Açıkgöz’ün açtığı resim sergisine ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Ressam Açıkgöz, “ Depremzede yararına moral olsun diye stand açıldı. Aileden resim merakım vardı ve resim Akademisyen olarak fakülteden çıkışlıyım. Hatay ilimizde bir atölyem vardı, yağlı boya kara kalem ve pastel çalışmalarımız oluyordu, canlı performanslarımızda oldu, orada kurs veriyorduk, farklı şehirlerde, ülkelerde karma, ayrı, tek olarak toplam 23 adet sergiler yaptık. Atölyemiz depremde yıkıldı ama yine de ayaktayız, kurtardığımız resimlerimizle el sanatlarımızla buradayız. Güzel bir sergi etkinliği olsun istiyoruz.” Dedi.

Evli üç çocuk annesi olan Ressam Serap Ray Açıkgöz, “Herkesin bir ressam arkadaşı olmalı.” diyerek sanatçıların olaylara sanatsal açıdan ve güzel baktığını söyledi.

Mersin İl Ticaret Müdürü Hüseyin Güçlü ve İş adamı Sabit Yelkovan sergiyi ziyaret etti. Sanatçılara başarı dileklerinde bulundular.

RESSAM ALTUNAY; DOSTLARLA BERABERİZ, MORAL BULDUK

Aynı standı ortak kullanan Ressam Yusuf Altunay, Hatay’da atölyesinin olduğunu söyledi. Altunay, “ Antakya’da bir atölyem vardı, kurs veriyorduk resimler yapıyorduk, yağlı boya pastel çalışmaları yapıyorduk. Siparişlerimiz vardı, maalesef depremle birlikte atölyemiz yerle bir oldu. Kurtarabildiklerimizin bazıları burada. Sağolsun Yenişehir Belediyesi’nden çağırdılar böyle güzel bir etkinlik ile dostlarla beraberiz, moral bulduk. Çalışmaya devam edeceğiz ama henüz tam moda giremedik… Güzel çalışmalar yapacağız.”Dedi.

GÜNDOĞAN: RESİM DEPREMDE HASAR GÖRDÜ

Hataylı Ressam Kemal Gündoğan isimli sanatçımızın kurtardığı resimlerden sergiye getirdiği resminin bir parçasının yırtık olduğunu gördüğümüzde, “Depremde hasar gördü” bilgisini alınca duygulu anlar yaşandı.

GÜZELYURT, “ATATÜRK’E ÇOK HAYRANIM. ONUN YOLUNDA YÜRÜYORUZ”

“Organik Yorgan Sanatçı” ünvanıyla el sanatları üreten Hataylı Nahya Güzelyurt Defne’den geldiğini, 35 yıldır el sanatıyla uğraştığını depremin etkilerini henüz aşamadıklarını, akrabalarından çok vefat edenlerin olduğunu söyledi. “Yorgan dikimi ile ilgili Kültür Bakanlığından 2022 yılında, “Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü” aldığının altını çizen Güzelyurt yorgancılık mesleğini organik olarak ve severek yaptığını söyledi. Sergide; Atatürk ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın özdeşleştiği çalışmasını yapan Güzelyurt, “Atatürk’e çok hayranım. Onun yolunda yürüyoruz” mesajını verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2023, 15:23

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER