‘Çok Amaçlı Mahalle Kültür Evi’

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan Romanlar Parkı içinde yapımı devam eden ‘Çok Amaçlı Kültür Merkezi’ni yerinde inceledi.

‘Çok Amaçlı Mahalle Kültür Evi’

Akdeniz Belediyesi’nden, Roman Vatandaşlara Özel

‘Çok Amaçlı Mahalle Kültür Evi’

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan Romanlar Parkı içinde yapımı devam eden ‘Çok Amaçlı Kültür Merkezi’ni yerinde inceledi.

Akdeniz Belediyesi, Turgut Reis Mahallesine çok amaçlı kültür ve sanat evi kazandırıyor. Merkezin bitmesiyle Akdeniz 13’üncü Kültür Evi’ni kazanmış olacak. Merkezin yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Gültak; “Bu kültür merkezimizin farklı bir özelliği var. Çünkü bu merkezi, daha çok bu bölgede yaşayan Roman kardeşlerimiz için hizmete açıyoruz. Yaklaşık 100 metrekarelik alanı düzenledik. Roman kardeşlerimizin çeşitli kurs ve mesleki eğitimler alacakları sınıflar ve salon olacak. Ayrıca çocuklarımız için küçük bir kreş ve bir büro da yer alacak” dedi.

“Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

Başkan Gültak, Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirttiği konuşmasında; “Bu anlamda özellikle Roman kadınlar bu merkezi gönül rahatlığıyla kullanabilecek. Çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirecek, hem eğitim alacak hem de meslek sahibi olacaklar. Vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte parka gelerek dinlenebilecek, yorgunluklarını atabilecek. Kısa süre içinde Roman kardeşlerimiz için yaptığımız kültür evini hizmete açacağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

13’üncü mahalle kültür evi…

Yaklaşık 100 metrekare alana sahip prefabrik yapının içinde 1 bekleme salonu, 1 çalışma ofisi ile mutfak ve WC’lerin yer aldığını kaydeden Başkan Gültak; “Çok amaçlı kültür merkezinin yapımı bittikten sonra Roman vatandaşlarımız ve derneğimizin hizmetine sunacağız. Mutluyuz, gururluyuz. Zira Huzurkent'in ardından, Romanlar Parkı içinde yapacağımız bu merkezle birlikte Akdeniz ilçemize kazandırdığımız mahalle kültür evlerimizin sayısı 13’e yükselmiş olacak" diye konuştu.

“Roman kültürü, ülkemizin zenginliğidir”

Başkan Mustafa Gültak, Roman vatandaşların her zaman yanında olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Her türlü zorluğa rağmen hayata hep pozitif bakan Roman vatandaşlarımız, renkli kültürleri, farklı gelenek ve görenekleri ve özellikle de müzikteki yetenekleri ile ülkemizin en büyük zenginlik kaynaklarında birisidir. Bu zenginliği en iyi ve en güzel şekilde işlemek, koruyup sahip çıkmak da bizlerin görevidir.”

“Roman kadınlar bu merkezde meslek öğrenecek”

Raman vatandaşların merkez sayesinde meslek edindirme kurslarından faydalanacağını kaydeden Gültak şöyle konuştu; "Özellikle mahalleli kadınlar, kültür evimizde verilmesini istediği farklı alanlardaki mesleki kurs ve eğitimlere katılabilecek, böylece altın bilezik sahibi olabilecek. Verilmesini özellikle istediğiniz mesleki beceri kursu ve eğitimler varsa bizlere iletmeniz yeterlidir.

Hep söylediğim üzere, hayatın hemen her alanında ihmal edilen Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. İşte bugün burada hizmete açacağımız kültür evimiz bunun bir göstergesidir. Çünkü ‘mutlu kadın, mutlu aile; mutlu toplum, mutlu ve güçlü devlet' demektir. Kadınlara inanıyor ve güveniyorum. Onlar, seçim zamanı geldiğinde kendilerine, eş ve çocuklarına farklı imkânların sunulabileceğini gördü. Bu fırsatı kaçıracaklarını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER