Başkan Seçer, orkestraya şeflik yaptı

BAŞKAN SEÇER, EŞİTLİĞE SES VERİLEN KONSERDE ORKESTRA ŞEFİ OLDU

Başkan Seçer, orkestraya şeflik yaptı

BAŞKAN SEÇER’İN ORKESTRA ŞEFLİĞİ İLE MERSİN'DEN EŞİTLİĞE SES VERİLDİ

Başkan Seçer, Meral Seçer ile birlikte Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından "Eşitliğe Ses Ver" mottosuyla düzenlenen Senfonik Pop Konseri'ni dinledi. Ünlü oyuncu Volkan Severcan'ın sunuculuğunu üstlendiği konser, Mersin'de farklı mesleklerin başarılı isimlerinin söylediği şarkılarla renklendi. Konserin finalinde ise Başkan Seçer’in orkestra şefliğinde “Memleketim” şarkısı çalınarak, Mersin’den eşitliğe ses verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Meral Seçer ile birlikte Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından "Eşitliğe Ses Ver" mottosuyla düzenlenen Senfonik Pop Konseri'ni dinledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda ve Mersin Kent Konseyi'nin destekleriyle düzenlenen konserin sunuculuğunu ünlü oyuncu Volkan Severcan üstlendi. Başkan Seçer’in orkestra şefliğini yaptığı “Memleketim” şarkısında tüm dinleyiciler hep bir ağızdan şarkıya eşlik ederek, Mersin’den eşitliğe ses verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Korosu, Daniel Fedorean şefliğinde çalınan birbirinden güzel şarkılarla harika bir müzik gecesine imza attı. Geceye renk katan solistler de söyledikleri şarkılarla konseri şenlendirdi. Geceye damga vuran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Korosu'nun eşitliğe ses veren solistleri arasında; Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol gibi farklı mesleklerde başarılara imza atmış 12 isim yer aldı.

Başkan Seçer, orkestraya şeflik yaptı

Dinleyicilere keyifli bir müzik gecesi yaşatılan konserde alkışlar dinmedi. Gecenin finalinde ise Başkan Seçer sahneye davet edildi. Konserin sunuculuğunu yapan Volkan Severcan’ın, “Sayın Başkanım malumunuz orkestrada birçok enstrüman var. Birçok enstrümandan farklı farklı sesler çıkıyor. Ama o bütün sazları bir arada ahenkle idare edebilmekte pek kolay bir şey değil. Siz de Mersin’i öyle ahenkle ve öyle güzel idare ediyorsunuz ki, eğer izin verirseniz şefimin bagetini size veriyorum ve hep beraber ‘Memleketim’ söylemeye ne dersiniz” sözleri ile ağırlanan Başkan Seçer, orkestranın başına geçti. Başkan Seçer şefliğinde çalınan “Memleketim” şarkısıyla konserin finaline imza atıldı.

Başkan Seçer:3 yıldır nasıl hissediyorsanız inşallah ömür boyu hep böyle hissedeceksiniz”

Sahnede konsere anlam katan orkestra üyeleri ve gecenin renkli solistleri ile birlikte dinleyicileri selamlayan Başkan Seçer, “Konsere 10 üzerinden 10 veriyorum. Hepiniz harikaydınız gerçekten. Bu gecenin en büyük mimarı ben değilim. Burada arkadaşlarım çok büyük emek verdiler. Biz sadece minik dokunuşlar, minik katkılar yaptık. Orkestramız bir kere çok güzel, çok teşekkür ediyoruz. Vokalistlerimiz, koromuz, zaten solistlerimiz de harika. Hepiniz harikaydınız gerçekten. Daniel sen bir başkasın zaten. Herkes gayet güzeldi. Mersin güzel. Mersin demokrasi kenti. Mersin insanlık kenti, kültür, sanat kenti. Mersin’de kendinizi iyi hissedin. Abdullah Başkanımın söylediği gibi, 3 yıldır nasıl hissediyorsanız inşallah ömür boyu hep böyle hissedeceksiniz. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah en kötü günümüz böyle olsun” dedi.

Başkan Özyiğit:Mersin’de ben biliyorum ki 31 Mart’tan bugüne bütün yaşamın zorluklarına rağmen insanların yüzü gülüyor”

Cem Karaca’nın “Islak Islak” şarkısını harika bir performansla söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Böyle güzel bir projede sevgili dostlar bize böyle bir teklifle geldiğinde ‘Tabi ki ne demek’ dedik. Ama iş başa düşünce, iş bu sahne aşamasına gelince her şey biraz daha zorlaşıyor. Heyecan artıyor. Sevgili dostum çok mesleklerden bahsetti. Biz şimdi Belediye Başkanlarımızı temsil ettik. Benim kıymetli Başkanım Vahap Seçer’in de, sizin de çok sevdiğinizi biliyorum bu parçayı. Umut ediyorum ki böyle güzelliklerle toplumumuz geleceği görür. Gerçekten sıkıntılı zamanlar yaşıyoruz. Mersin’de ben biliyorum ki 31 Mart’tan bugüne 3 yılı aşkın bir süredir, yaşamın bütün zorluklarına rağmen insanların yüzü gülüyor. Daha özgüvenliler, daha keyifliler. Bunu sağlayan benim kıymetli dostum, ağabeyim Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bizim de 1 gram katkımız olduysa ne mutlu. Birlikte başaracağız değerli dostlar, her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Gürağaç:Bugün çalınan her nota, söyleyeceğimiz her şarkı yarın eğitime katkı sunacak”

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, “Bugün Mersinli erkekleri dayanışmaya çağırdık ve müziği aracı seçtik. Müzik aracımız olsun istedik. Onlarla birlikte şarkılarımızla, ezgilerimizle bugün eşitliğe ses vereceğiz. Biz biliyoruz ki şiddetsiz ve adil bir dünya mümkün. Hoşgörü ve dayanışma ile birlikte biz bunun için çabalayacağız ve bunu başaracağız diye düşünüyorum. Bugün çalınan her nota, söyleyeceğimiz her şarkı yarın eğitime katkı sunacak. Türk Kadınlar Konseyi’nin burs fonuna aktarılacak. Bugün burada varlığınızla hepiniz bizimle birlikte eşitliğe ses veriyorsunuz. Ben bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar bu proje için bizden desteğini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER