AKOB GENÇ DİNLETİLER Serisi Yılın Son Dinletisiyle Sanatseverlerle Buluşuyor

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü,  "2022 Avrupa Gençlik Yılı" etkinlikleri kapsamında, öncelikle genç müzisyenleri içeren projelerinden biri olan Mersin HiltonSa Lobi dinletiler

AKOB GENÇ DİNLETİLER Serisi Yılın Son Dinletisiyle Sanatseverlerle Buluşuyor

AKOB GENÇ DİNLETİLER Serisi Yılın Son Dinletisiyle Sanatseverlerle Buluşuyor

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü,  "2022 Avrupa Gençlik Yılı" etkinlikleri kapsamında, öncelikle genç müzisyenleri içeren projelerinden biri olan Mersin HiltonSa Lobi dinletiler serisinin beşincisini, bu yılın son dinletisi olarak Mersinli müzikseverlere sunuyor.

AKOB - Mersin HiltonSa işbirliği ile, Mersin sanat yaşamında özel bir yer bulan kurumsal yapıda-farklı ortamlardaki sanat buluşmalarının beşincisi, 19 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 18.30'da, yine sanatsever AKOB dostlarının destekleriyle gerçekleştirilecek..

AKOB GENÇ DİNLETİLER - 5'in genç yıldızları da Mersinli konservatuvar öğrencileri. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı'nda, Marina Jincharadze'nin öğrencileri olan Yeliz Böllü ve Doğa Ergen, Fransa, İtalya, Belçika, Gürcistan ve Türkiye'de katıldıkları yarışmalardaki birincilik ve ikincilik ödülleri getiren üstün yetenekleriyle eşsiz bir dinleti sunacaklar. Dikkat ve konsantrasyon becerilerinin geliştiği ve bu motivasyonla çaldıkları "Dört El Piyano" dinletilerinde ritmik uyumlarına, çok sesli duyumlarına, eser çalarken sabit bir temponun sağlanmasına tanıklık edecek, özgüvenlerini ve gelişmiş becerileri ile alkışlanacaklar.

AKOB GENÇ DİNLETİLER - 5'te Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalında Dr. Öğretim Üyesi Evrim Şahinkaya Kaplancık'ın şan sınıfı öğrencileri olan genç yıldızlar da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Bengisu Türk'ün piyano eşliğiyle sahne alacaklar. Sude Melisa Aksoy (soprano), Necla İmren (soprano), Deniz Özölmez (soprano), Ceren Durbuzer (soprano), Mert Can Bulak (tenor),  Abdulkader Ahmad (tenor) ve Kerem Yaman (tenor) eğitimleri boyunca birçok koro konseri ve sınıf konserlerinden sonra Mersin HiltonSa Lobi'de sahnede olacaklar. En değerli enstrümanları olan sesleri ve sahneleriyle davetlilere çok güzel anlar yaşatacaklar.

Bu etkinlikle piyano ve şan sınıfı öğrencilerinin, yepyeni konser biçimiyle daha da güçlenerek, özgüvenlerini artırarak, alkışları arkalarına alarak, eğitmenleri ve aileleriyle çıktıkları uzun yollarının başında kendilerini izlemeye gelen davetlilere özel bir iz bırakacağına inanılmaktadır.

Tüm sanatseverler yılın son Genç Dinletiler Dinletisi’ne davetlidir.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 16:23

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER