Akdeniz Sanat Galerisi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Restore edilen tarihi Mersin Evi’nde açılan sergiye ilgi sürüyor. Akdeniz Sanat Galerisi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Akdeniz Sanat Galerisi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Restore edilen tarihi Mersin Evi’nde açılan sergiye ilgi sürüyor

Akdeniz Sanat Galerisi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Akdeniz Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tamamen restore ederek “Akdeniz Sanat Galerisi” adıyla kente ve geleceğe yeniden kazandırdığı tarihi Mersin Evi’nde açılan karma sergiye ziyaretçi akını sürüyor.

Akdeniz Belediyesi’nin, 123 yaşında olduğu bilinen Tarihi Muhakemat Binası’nda gerçekleştirdiği kapsamlı yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından, yaklaşık iki hafta önce açılışını gerçekleştirdiği Akdeniz Sanat Galerisi’ne sanatseverlerin yoğun ilgisi devam ediyor.

Asırlık binada açılan ve sadece iki hafta içinde her yaş ve kesimden yüzlerce kişinin ziyaret ettiği karma sergiyi, son olarak Mersin Üniversitesi Felsefe Topluluğu öğrencileri ve yabancı konuklar gezdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet verecek binayı gezen sanatseverler; Mersin, Adana ve Tarsus’tan 28 sanatçının toplam 52 eserinin beğeniye sunulduğu sergiyi hayranlıkla izledi.

Başkan Gültak’tan sergiye davet

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İz Bırakanlar Müzesi’nden sonra kaderine terk edilen tarihi bir Mersin Evi’ni daha geleceğe ve Mersinlilere yeniden kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti; yerel ve ulusal sanatçıların eserlerini yılın farklı aylarında galeride sergilemeye devam edeceklerini söyledi.

Yenilenen yüzüyle sanatseverleri ağırlayan Tarihi Muhakemat Binası’nda açılan ve birbirinden özel 52 eserin beğeniye sunulduğu sergiye gösterilen ilginin, ne kadar doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Gültak, 10 Şubat 2023 tarihine dek açık kalacak karma sergiye tüm Mersinlileri ve sanat çevrelerini davet etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER