“Tedbiri Elden Bırakmayalım, Koronavirüse Yakalanmayalım”

Koronavirüsü ikinci kez atlatan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, salgına karşı aşıların eksiksiz yapılması ve gerekli her türlü tedbire mutlaka uyulması çağrısı yaptı.

“Tedbiri Elden Bırakmayalım, Koronavirüse Yakalanmayalım”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak;

Tedbiri Elden Bırakmayalım, Koronavirüse Yakalanmayalım”

Koronavirüsü ikinci kez atlatan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, salgına karşı aşıların eksiksiz yapılması ve gerekli her türlü tedbire mutlaka uyulması çağrısı yaptı. Tüm dünyada vakaların arttığına dikkat çeken Başkan Gültak; “Koronavirüs’ü 2 kez geçirmiş bir sağlıkçı olarak söylüyorum ki tedbiri asla elden bırakmayalım. Sahip olduğumuz en kıymetli sermayemiz sağlığımız. Aman virüse yakalanmayın! Zira zannetmeyin ki tamamen geçiyor. Hayır, vücutta mutlaka harabiyet bırakıyor” dedi. Başkan Gültak, Koronavirüs ile mücadele ettiği günlerde arayıp soran herkese de teşekkür etti.

Akdeniz Belediye Meclisi; 2022 yılının ilk toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda Tırmıl Sanayi Sitesi’ne kazandırılan Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylandı, sonrasında Meclis’e sunulan önergeler okunup kabul edildi. Toplantıda, Meclis Denetim Komisyonu üyeliklerine Tufan Nenni, Yıldırım Akpınar ve Mahmut Dönmez seçildi. Meclis’te; 5393 Sayılı Kanunu’nun 49. Maddesine göre belediyede görevli tam zamanlı sözleşmeli personelin, 2022 yılı ücretlerinin tespit edilmesine ilişkin teklif de oybirliğiyle komisyonlara havale edildi.

Akdeniz Belediyesi, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği üye olacak

Akdeniz Belediyesi’nin; tarım ve gıda alanında üretim, işbirliği ve kurumlarca edinilen tecrübelerin paylaşımı noktasında oluşturulan “Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne” üye olması ve Meclis üyelerinden 2 asil, 1 yedek üye seçilmesi için Başkan Gültak’a yetki verilmesine ilişkin teklif komisyonlara sevk edildi.

Çeşitli plan tadilat teklifleri görüşüldü

Meclis’te; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine istinaden hazırlanan; Akdeniz ilçesi sınırlarındaki çeşitli parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama plan imar plan tadilatları ile ilgili teklifler de görüşülüp oybirliği ile komisyonlara havale edildi.  Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebine istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğiyle komisyonlara havale edilen teklif de oybirliği ile kabul.

Akdeniz sınırlarında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre yapılan iş ve işlemlerden dolayı kapanan yollardan ihdas edilen kısımların, ilgili parsel sahibine satışı ve belediyenin hisseli olduğu arsaların diğer hissedarlara satışında 2022 yılı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile komisyonlardan oybirliği ile gelen karar, yine oybirliği ile kabul edildi.

Görüşülen önergeler, komisyonlara havale edildi

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nden gelen; muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, internet, telefon ve benzeri harcama faturalarının toplamda 500 TL’ye olan kısmının belediye bütçesinden ödenmesine ilişkin önerge, oybirliği ile komisyonlara sevk edildi. Meclis toplantısının sonunda söz alan Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün de Akdeniz Belediye Meclis üyelerini, siteye kazandırdıkları Atatürk Konferans Salonu’nda misafir etmekten onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

Akdeniz Belediyesi’nin bir sonraki Meclis toplantısı, 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER