Büyükşehir’den Camilerde Ramazan Temizliği

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Büyükşehir’den Camilerde Ramazan Temizliği

EKİPLER, İBADETHANE TEMİZLİKLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, kentin 13 ilçesinde vatandaşların hijyenik koşullarda ibadetlerini yapabilmeleri için titizlikle çalışıyor. Mezarlıklar Dairesi Mezarlıklar, Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Murat Namlı, “Camilerimizin son teknoloji makinalarımızla dezenfektesini, temizliğini yapıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan öncesi camilerdeki temizlik çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapabilmeleri için titizlikle çalışan ekipler, kentin 13 ilçesinde rutin olarak sürdürdüğü ibadethane temizliği çalışmalarını yaklaşan Ramazan öncesi sıklaştırdı.

Büyükşehir, kutsal mekanları titizlikle temizliyor

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle ibadethaneleri hijyenik hale getiriyor. Mersin genelinde bulunan tüm camileri, cemevlerini ve kiliseleri düzenli periyotlarla temizleyen ekipler, temizlikleri günlük olarak sürdürüyor.

İbadethane, temizlik ve dezenfekte ekibinin merkez ve ilçe ayrımı gözetmeden devam ettirdiği temizlik çalışmaları belirli bir rutinde gerçekleştiriliyor. Vakumlu süpürge ve halı yıkama makinesi, gül suyu makinesi ve diğer temizleme araçları ile ibadet edilen mekanlar detaylıca temizleniyor. Ahşap ve seramik gibi yerler de özel temizlik malzemeleri ile silinirken, tespihler de dezenfekte ediliyor. Ekipler, temizlik işi bittikten sonra ibadethanelerin içerisine saf gül yağı sıkarak, mekanları mis kokulu hale getiriyor. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için yapılan temizlik çalışmaları her gün sabahın erken saatlerinde başlıyor.

“Son teknoloji makinalarımızla camilerimizin dezenfektesini, temizliğini yapıyoruz”

Mezarlıklar Dairesi Mezarlıklar, Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürü Murat Namlı, “2021 yılı içerisinde Başkanımız Vahap Seçer'in isteğiyle 1250 adet ibadethanemizin temizliğini yaptık. 2022 yılı içerisinde de bunu 1500-2 binlere çıkarmaya çalışacağız” dedi. Rutin olarak 12 ay boyunca ibadethane temizliklerini yaptıklarını anlatan Namlı, “En fazla Ramazan ayında ağırlık veriyoruz. Ramazan ayında daha fazla camimizi temizlemeye çalışıyoruz. Cami, kilise, cemevi gibi ibadethanelerimizin temizliğini ve dezenfektesini yapıyoruz. Önce vatandaşımızdan talep geliyor, talep geldiğinde bunu sıraya alıyoruz. Sıra doğrultusunda düzenli bir şekilde temizliğimizi yapıyoruz” diye konuştu.

İlçelerde yer alan ibadethanelerin de düzenli olarak temizlendiğini anlatan Namlı, “Ekiplerimizi ilçelerimize birer hafta gönderiyoruz. İbadethanelerimizin temizliğini ve dezenfektesini yapıyoruz. Bize bağlı olarak Tarsus ilçemizin de kendi ekipleri var. Onlar da bir ekiple sürekli Tarsus'taki ibadethanelerimizin temizliğini yapıyorlar. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ibadetlerini gerçekleştirebilirler. Çünkü camilerimizin son teknoloji makinalarımızla dezenfektesini, temizliğini yapmaktayız. Bunu sürekli hale getirdik. Sadece Ramazan'da değil, 12 ay sürekli temizlik yapılmakta. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER