VALİ PEHLİVAN, “FUTBOL HAYALİN GERÇEKLEŞİYOR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayelerinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporcularımıza hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.

VALİ  PEHLİVAN, “FUTBOL HAYALİN GERÇEKLEŞİYOR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, “FUTBOL HAYALİN GERÇEKLEŞİYOR” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayelerinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporcularımıza hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.

Vali Pehlivan; Şehit ve Gazi çocukları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Sevgi ve Çocuk Evlerinde ikamet eden çocuklar ile ailesinin maddi durumu yetersiz olan çocuklara yönelik futbol eğitimi alma imkânı sunulan proje hakkında yapmış olduğu açıklamada; “Bugün güzel ve anlamlı bir proje ile İnter Akademi tesisindeyiz. İnter Akademi, dünyanın en büyük futbol kulüplerinden birisi olan İnter’in dünya genelinde 26 ülkede açmış olduğu, biri de ülkemizde bulunan futbol okuludur.”

“Ülkemizde ve İlimizde bu konuda 3H firması, İnter Akademinin faaliyetlerini üstlenmiş ve çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda, İlimizde 2 bin futbolcu adayı çocuk, ailelerinin de teşviki ve desteğiyle bu okullarda eğitim görüyorlar. Yurt genelinde de toplamda 5 bin çocuğa ve gence bu okullar vasıtasıyla hitap ediyorlar.”

“Bugün aslında bir sosyal sorumluluk projesi vesilesiyle bir aradayız. Bu projeyle, özellikle dezavantajlı çocukların futbol vasıtasıyla sporla tanışması sağlanıyor. Bu kapsamda, 218 çocuğa ulaşılmış durumdadır. Projenin adı “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor”. Spor her insanın hayatında olmasını arzu ettiğimiz ve erken yaşlarda bu alışkanlığın edinilmesini istediğimiz bir etikinliktir.” 

“Bu proje kapsamında başta aziz Şehitlerimizin bizlere yadigarı, emaneti olan çocuklarımız, Gazilerimizin çocukları, sevgi evlerinde devletimize, milletimize emanet olan kimsesiz çocuklarımız yararlandırıldı. 218 çocuğumuz bu kapsamda ücretsiz bir şekilde, bu kurslardan yıl boyunca da yararlanmaya devam edecek. Bu projeyi, İl genelinde Valilik olarak himaye etmiş olmakla birlikte Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde yürütüyorlar. 
Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfında bu ailelerin belirlenmesiyle ilgili çalışmalar yürütüldü ve bu proje hayata geçiriliyor. Halk Eğitim Merkezimiz kursların açılmasını sağlıyor. Destek sağlayan kurumlarımıza, İnter Akademinin sahibi olan ve bu işleri koordine eden Hüseyin Kılavuz Bey'e, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum.”

Bu projeyi desteklemekten, çocukların bu projeden yararlanıyor olmasından ve buna tanıklık etmekten dolayı ziyadesiyle mutlu olduğunu belirten Vali Pehlivan konuşmasına; “Bir sloganımız var, “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet!” İlimiz genelinde, bütün ilçelerimizde, mahallelerimizde çeşitli spor aktiviteleri yapmak suretiyle bu mesajı veriyoruz. Spor faaliyetleri, spor etkinlikleri yapıyoruz. Bir yandan kulüpler vasıtasıyla, profesyonel anlamda, profesyonel alanda, İlimizde 60’a yakın branşta spor faaliyetleri devam ederken, bir yandan da gerek Milli Eğitimimize bağlı okullarımızda ana sınıfından, lise son sınıfa kadar çocuklarımızın, gençlerimizin, hangi branşta olursa olsun spor yapması, sporla tanışması, atalarımızın ifadesiyle, “sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” anlayışına sahip çıkmaları, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaları, bu katkıyla birlikte derslerindeki başarının da artmasına vesile olmak için çabalamak hepimizi memnun ediyor.” şeklinde devam etti.

Vali Pehlivan; “Sporun bir boyutu da kaynaşma, dayanışma, kardeşlik hukukunun gelişmesidir. Burada belki de birbirini tanımayan birçok çocuğumuz bu vesileyle tanışarak arkadaş oldular. Sporun kardeşlik hukukunu geliştiren olumlu yönü de var. Bunun da ileride dostlukların pekişmesi anlamında onlara katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Ben bu proje kapsamında emeği geçen bütün kurum, kuruluş, kişi ve antrenörlerimize kadar herkese teşekkür ediyor, gençlerimize, çocuklarımıza başarılar diliyorum. Onların ailelerine de teşvik ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum.” dedi. 

Vali Pehlivan, çocuklarla bir süre maç yaptı. Programın sonunda Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Programda Vali Pehlivan’a; Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Recep Bozkuş eşlik etti.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER