Vali Pehlivan Alsancak Mahallesinde

Vali Pehlivan Alsancak Mahallesinde

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Alsancak Mahallesinde Roman Vatandaşlarımız İle Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Alsancak Mahallesinde roman vatandaşlarımız ile bir araya geldi.


Mahalleye gelişinde Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğoltekin ve roman vatandaşlarımız tarafından karşılanan Vali Pehlivan, mahalle sakinleri ile çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi, taleplerini dinledi. Alsancak Mahallesi’ne Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılacağı müjdesini verdi. Merkez bünyesinde pastacılık, kreş, okuma yazma, keman, klarnet, kuaförlük gibi pek çok meslek edindirme kursları, eğitsel ve sosyal faaliyetlerin yapılacağını ifade etti.

Roman vatandaşlarımızın tek tek söz alarak mahalleleriyle ilgili sorun, talep ve ihtiyaçlarını dile getirdiği buluşmada, Vali Pehlivan taleplerin karşılanması ve takip edilmesi için ilgili birimlere talimatlar verdi. Vali Pehlivan, özellikle çocukların öğrenimlerine devam etmeleri, devamsızlık yapmamaları konusunda anne ve babalarından söz aldı.

Vali Pehlivan’a, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Toroslar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatma Günaydın, Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğoltekin, Alsancak Mahallesi Muhtarı Mustafa Ataş, Şehit babası Beşir Toraman eşlik etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER