Toroslar Belediyesinin Kuaförlük Kursu, İstihdam Kapısı Oldu

Toroslar Belediyesinin Kuaförlük Kursu, İstihdam Kapısı Oldu

Toroslar Belediyesinin Kuaförlük Kursu, İstihdam Kapısı Oldu

48 branşta faaliyet gösteren Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

TORTEK bünyesindeki Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursuna katılanlar, kurs sonunda aldıkları sertifikayla meslek sahibi oluyor, yeni beceriler kazanıp yeteneklerini keşfediyor.

Çoğunlukla ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslara, iş hayatına katılmak ve meslek öğrenmek isteyen erkek kursiyerler de yoğun talepte bulunuyor. Kursiyerler, teorik bilgileri uygulamalarla pekiştirerek mesleğin inceliklerini öğreniyor.

“KURSİYERLERE MEB ONAYLI SERTİFİKA”

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasında uzman eğitmen eşliğinde eğitim gören ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Mesleki yeterlilik kazananlar; Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yönlendirilerek; çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini almalarına da olanak sağlanırken, isteyenler de kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

“HERKESE TAVSİYE EDERİM”

Kursta eğitim gören Koray Gün, bayan kuaförü olmak isteğini ve belediyenin bu kursu sayesinde mesleğin tüm inceliklerini öğrendiğini belirterek; “Kurs yerlerini araştırdım ve belediyemizin bu kursunu buldum. Bana burada tüm imkanlar sağlanıyor. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve kurs hocamıza teşekkür ederim. Herkese tavsiye ederim” dedi.

“EV HANIMIYDIM, MESLEK SAHİBİ OLDUM”

Kursiyer Nurten Oğuz da hobi edinmek amacıyla başladığı TORTEK Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursu ile yeni bir meslek sahibi olduğunu kaydederek; “Ev hanımıyım. Evle ilgilenmemin yanı sıra meslek öğrenmek istedim. Başkanımızın açtığı bu kurs sayesinde tüm imkanlardan  faydalanıyor ve yeni bilgiler öğreniyorum. Çok mutluyum. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve kurs hocamıza teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “MESLEK EDİNMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise meslek sahibi olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyleyerek; “TORTEK bünyesindeki mesleki eğitim kurslarımızla özellikle ev hanımlarının ekonomik hayata dahil olmalarını ve yeni dostluklar edinmelerini sağlıyoruz. Bu kurslarımızdan biri de günümüzün yoğun ilgi gören mesleklerinden olan Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER