Tarsus Hal Kompleksi’ne Modern Dokunuşlar…

TARSUS HAL ESNAFI BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARIYLA ÇOK MUTLU

Tarsus Hal Kompleksi’ne Modern Dokunuşlar…

TARSUS HAL KOMPLEKSİ’NDE AYDINLATMA SİSTEMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Hal Kompleksi’ndeki altyapı güçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Tarsus Hal Kompleksi’nde aydınlatma sistemi yapılırken, giriş-çıkış kapılarında çatı yenileme ve ek kantar monte işlemi yerine getirildi. Enerji tasarruflu led lambaların yer aldığı aydınlatma direklerinin yerleştirilmesiyle, Tarsus Hal’inin her noktası ışıl ışıl duruma geldi. Hal içinde zamandan tasarruf sağlanması için de kantar sayısı 4’de çıkartıldı.

Sistemli çalışma uygulandı

Başkan Vahap Seçer’in, ticari açıdan önemli noktalarda altyapının güçlendirilmesi için gerçekleştirdiği projeler kapsamında, Tarsus Hal Kompleksi’nde Büyükşehir ekipleri sistemli bir çalışma gerçekleştirdi.

Hal Tesisleri önünden geçen Gazipaşa Bulvarı’nda sıcak asfalt serim işlemini uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı şekilde komisyoncu ve sevkiyatçı yüzlerce işyerini barındıran Tarsus Hal Kompleksi’nin yaklaşık 100 dönümlük iç alanındaki bozuk zeminini tamamen sökerek, yağmur suyu hattını revize etti ve çift kat sıcak asfalt ile kapladı.

Tarsus Hal Kompleksi’nin arka kısmında yer alan ve Öğretmenler Mahallesi sınırlarında bulunan KOBİ işletmelerinin faaliyette bulunduğu alanda da sıcak asfalt çalışması uygulayan Büyükşehir ekipleri, çizgileme işlemiyle de güvenli geçişlerin yapılmasını sağladı.

Şahin: “Esnafımıza daha konforlu ve güvenli bir hizmet alanı sağlandı”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli Elektrik-Elektronik Mühendisi Gülşah Şahin, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak verdiği bilgide, “Projemiz kapsamında Tarsus Hal Kompleksi modern görünümlü, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu led lambalarla aydınlatıldı” dedi.

Yapılan çalışmalar neticesinde esnaflar için daha güvenli bir hizmet alanı yaratıldığını ifade eden Şahin, “Ayrıca iş kapsamında çevresel faktörlerden kaynaklı, zamanla işlevini yitirmiş fiber glass çatıların yerine, daha dayanıklı ve uzun ömürlü kenet çatı sistemi yapıldı. Projemizin tamamlanmasıyla, vatandaşımıza ve esnafımıza daha konforlu ve güvenli bir hizmet alanı sağlandı” şeklinde konuştu.

“Hiçbir belediye daha önce böyle bir çalışma yapmadı”

Tarsus Hal esnaflarından Önder Elbasan, Büyükşehir’in altyapı çalışmalarından oldukça memnun olduklarını söyleyerek, “Yollarımız ve ışıklandırma çok güzel oldu. Kantarlarımız çoğaldı. Her gün temizlik yapılıyor, çok memnunuz. Hiçbir belediye daha önce böyle çalışma yapmadı. Şu an dört dörtlük bir çalışma var. Kantar sayısı çoğaldığı için, kimse sıra beklemiyor artık ve insanlar işlerini kısa sürede görüyorlar. Hal’e giriş-çıkışlar da rahatladı” diye konuştu.

“Buralar bataklıktı, arabalar batıyordu”

Bir başka Hal esnafı Aydın Bilici de, altyapı çalışmaları ile artık çamurlu yollardan kurtulduklarını belirterek, “Gerek yollar, gerek aydınlatma sistemi, gerekse güvenlik açısından epey iş yapıldı. Vahap Seçer Başkanımız buraya bayağı bir yatırım yaptı. Memnunuz kendisinden, Allah razı olsun.  Daha önce buradan hiç geçilmiyordu, buralar hep bataklıktı. Arabalar burada batıyordu. Ama şu an çok şükür belediyemiz çalışıyor” şeklinde konuştu.

“Her yere kapsamlı hizmet yapılıyor, asfaltlama konusu süper”

Yine Hal esnaflarından Bünyamin Yalçındağ da, “Benim gördüğüm şu var. Köylere gidiyorum, köy yolları komple yapılmış. Dağlara gidiyorum, dağ kesimlerinde ara yollar, köy yolları gibi yapılmış. Ben böyle hizmeti burada şimdiye kadar görmedim. Üreticiler de memnun. Kelahmet’ten aşağıya doğru yol yapılmış. Ağzıdelik’ten Çöplü’ye kadar ara yol var mesela, orası da yapılmış ve çok güzel olmuş. Asfaltlama konusu süper” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER