Silifke’de ‘Zafer’ Şenliği Başladı

Mevlüt Partal, Silifke / Silifke Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Anıt meydanında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ve ünlü sanatçı Derya Bedavacı konseriyle başladı.

Silifke’de ‘Zafer’ Şenliği Başladı

Silifke’de ‘Zafer’ Şenliği Başladı

Mevlüt Partal, Silifke / Silifke Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Anıt meydanında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ve ünlü sanatçı Derya Bedavacı konseriyle başladı.

Beş gün sürecek zafer şenliklerinin ilkini kent merkezinde Anıt meydanında düzenlediklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle beş gün sürecek şenliklerimizin bugün ilkini gerçekleştiriyoruz.  30 Ağustos dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı tarihtir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, sonuçları itibarıyla çok önemli, hatta ulusumuzun kaderini belirleyen bir zaferdir. Ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos, Türk milletini sömürge durumuna düşmekten kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bir zaferdir. 30 Ağustos hepimizin bayramıdır. Biz de belediye olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Silifkeli hemşehrilerimizle birlikte yaşamaya ve yaşatmaya azimli ve  kararlıyız. Bu coşku sevincimizi tüm halkımızın katılımı ile beş gün boyunca her gün değişik bir sanatçı konseri ile taçlandırmak istiyoruz. Bu akşam Anıt meydanını dolduran gençlerimizi ve halkımızı ünlü ses sanatçısı Derya Bedavacı konseri ile buluşturduk. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz zafer şenliklerimiz Atakent, Gökbelen, Taşucu ve Mara mahallerimizde devam edecektir. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyen Başkan Altunok, ellerinde Türk Bayrakları ile halkı selamlayarak “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Türk Bayrakları ve söylenen milli marşlar eşliğinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Derya Bedavacı gençlere ve Silifkelilere coşkulu anlar yaşattı.

Düzenlenen zafer şenliğine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gürbüz, KAÇEP Başkanı Kıvanç Derya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER