Silifke Gazi Mahallesi Sıcak Asfalt İle Tanıştı

MUHTAR GÜRBÜZ “İLK DEFA BÖYLE BİR ASFALT GÖRÜYORUZ”

Silifke Gazi Mahallesi Sıcak Asfalt İle Tanıştı

ESNAF MEMNUN “ÖNCEDEN TOZ-TOPRAKTAN DOLAYI ZARAR GÖRÜYORDUK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kenti modern ve konforlu yol ağına kavuşturmak için aralıksız çalışıyor. Yol Yapım ekipleri, kent merkezinde ve ilçelerde aralıksız bir çalışma sürdürüyor. Ekipler, önemli ve merkezi noktalarda yaşanan yol problemlerini bir bir çözüme kavuştururken, yolları ulaşım için konforlu hale getiriyor.

Birçok noktada gerçekleştirilen çalışmalarla takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, bunlara yenilerini ekliyor. Bu kapsamda; Silifke’de merkezi konumda olan Gazi Mahallesi Göksu Caddesi’nde 960 metre uzunluğundaki yolda sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışması ekipler tarafından yapıldı. Göksu Caddesi’nde asfalta hazırlık ve kaldırım çalışmalarını eş zamanlı olarak gerçekleştiren ekipler, zaman kaybetmeden sıcak asfalt serimine de geçti. Kaldırımlar özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun hale getirilirken, asfalt serim çalışmaları da kısa sürede tamamlandı.

Gazi Mahallesi 8. Sokak’ta 320 metre uzunluğundaki kısımda yol ve asfalta hazırlık çalışmalarını da sürdüren ekipler, plan ve program dahilinde çalışmalarına devam ediyor.

Kırsalda ve merkezde asfalt çalışmalarına hız veren ekipler, yeni açılan, altyapı çalışmaları tamamlanmış ya da deformasyona uğrayan cadde, bulvar ve mahalle yollarında gerçekleştirilen tespit çalışmalarının ardından, sıcak asfalt ile yolları vatandaşlar için daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Merkez ve diğer ilçelerde alt ve üstyapıda önemli yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde sorumluluk alanında bulunan cadde ve bulvarlarda yol yapım, bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarına program çerçevesinde devam edecek.

“Çok profesyonel bir çalıma yapılıyor”

Yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da büyük beğeni ve takdir topladı. Göksu Caddesi’nde esnaflık yapan Ali Uyar çalışmalara ilişkin “Çok güzel oldu, önceden de asfalt çalışması yapılıyordu ama bir çukur olduğunda yama yapılıyordu, sonra tekrardan bozuluyordu. Daha öncesinde toz toprak ev ve işyerlerine oldukça zarar veriyordu. 1-2 haftadır çok profesyonel bir çalışmayla devam ediyor, yakından görüyorum. Ben memnunum” dedi.

Mahalle Muhtarı Gürbüz: “Biz böyle bir asfaltı ilk defa görüyoruz”

Asfalt ve kaldırım çalışmalarının gerçekleştirildiği Göksu Caddesi’ni de sınırları içerisinde barındıran Gazi Mahallesi Muhtarı Kerim Gürbüz ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek “Böyle bir asfaltı biz ilk defa görüyoruz. Celal Bayar Caddesi’ni, İlhan Akgün Caddesi’ni döktü. Vahap Bey’e sonsuz teşekkürler ediyorum. Boydan boya 3 kilometre hem asfaltı hem kaldırımı yaptılar. Allah Vahap Bey’den razı olsun. Burası daha önce toz toprak içerisinde deforme olmuş bir asfalttı. Sel bastı bölgesi olarak geçtiğinden, asfaltı sık sık deforme oluyordu. İnsanlar hep su altında kalıyordu. MESKİ yağmur drenajını da yaptı. Teşekkür ediyoruz Vahap Bey’e ve çalışma arkadaşlarına” diye konuştu.

“Bu cadde ile ulaşım yüzde 100 rahatladı”

Göksu Caddesi’nin bağlandığı bir diğer mahalle olan Sayağzı Mahallesi Muhtarı Mehmet Gezer Avcı ise, ulaşımın yüzde 100 rahatladığını belirterek “Bu yolun devamında daha önceki başkanımız Mustafa Turgut’un yaptırdığı köprüyle, Sayağzı Mahallesi’nden ulaşım bu Göksu Caddesi üzerinden oluyordu. Bu cadde ile ulaşım yüzde 100 rahatladı, şehir içi trafiğe girmeden direkt Atatürk Köprüsü’ne çıkıyoruz bu yolun sayesinde. Silifke’de 15 yıldır muhtarım, ilk defa İlhan Akgün Caddesi ve bir de burası sıcak asfalt gördü. Çalışmalardan memnunuz, başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER