Mezitli’de ‘Stresle Başetme’ Atölyesi

Deprem bölgesinden gelen kadınlarla psikolojik destek çalışmalarımız kapsamında Mezitli Belediyesi ile Türk Psikolojik ve Danışma Derneği Mersin Temsilciliği işbirliğinde Stresle Başetmede Bilinçli Farkındalık

Mezitli’de ‘Stresle Başetme’ Atölyesi

Mezitli’de ‘Stresle Başetme’ Atölyesi

Deprem bölgesinden gelen kadınlarla psikolojik destek çalışmalarımız kapsamında Mezitli Belediyesi ile Türk Psikolojik ve Danışma Derneği Mersin Temsilciliği işbirliğinde Stresle Başetmede Bilinçli Farkındalık Atölyesi gerçekleştirildi. Kadınların yaşadıkları zorlu süreçte duygularını ifade etme, beden farkındalığı tekniklerini kullanarak şimdi ve burada olma yoluyla stres süreçlerini yönetme becerilerini desteklemeyi hedefleyen çalışma ile dayanışmanın farklı bir basamağı oluşturuldu.

Kadınlara, duygularını kontrol etme, karşılaşılan durumlarla ilgili doğru tavır sergileme, duygusal, zihinsel, fiziksel ve davranışsal tepkilerle baş etme gibi konuların anlatıldığı eğitim atölyesindeki uzmanlar; “Sosyal destek, bireyin travması konusunda iyileştirici bir güçtür. Bu sebeple, duygularınızı ve düşüncelerinizi içinize atmak yerine sizi dinleyen bir arkadaş, aile, komşu gibi yakınlarınızla konuşmanız bu süreçte kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır” dedi.

Atölye sonunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından gönderilen hediyeler katılımcılara iletildi.

Depremin olduğu ilk andan bu yana olumsuz etkilenen vatandaşlara destek vermek için çabaladıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bölgede yaptığımız yardımların yanında depremden kaçarak kentimize gelen insanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gece gündüz demeden, personelimizle, gönüllülerimizle çalışma yaptık. Bunun ikinci kısmında ise olumsuz etkilenen kadınlara sosyal ve psikolojik destek vermeye çalışıyoruz. Daha önce ortak projeler gerçekleştirdiğimiz Türk Psikolojik ve Danışma Derneği Mersin Temsilciliğine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER