Kültür ve Muz Festivali Muhteşem Bir Konserle Başladı

Anamur Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali 82 Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen konser programı ile başlatıldı.

Kültür ve Muz Festivali Muhteşem Bir Konserle Başladı

Kültür ve Muz Festivali Muhteşem Bir Konserle Başladı

Anamur Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali 82 Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen konser programı ile başlatıldı.



KKTC, Ankara ve Malatya'dan gelen halk dansları ekiplerinin gösterileri ile başlatılan program,Yerel sanatçı Yörükoğlu Selim ve sevilen sanatçı Ahmet Şafak'ın sahneye çıkmasıyla gecenin geç saatlerine kadar sürdü.



Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Emin Erdinç, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Basın Mensupları ve binlerce Anamurlunun katıldığı programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç covid-19 salgını nedeniyle festivale 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek yeniden Anamurlularla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.


Konuşmasında 3 yıllık belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kılınç: "Göreve geldiğimiz günden bu yana doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile eşşiz bir şehir olan ilçemiz Anamur'u gelişmiş kentler seviyesine ulaştırmak, alt yapı ve üst yatırımları ile 82. il olmaya aday konuma getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
Belediyeciliğin yalnızca fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:" Belediyeciliğin yalnızca yol yapmak, parke döşemek yada çöp toplamak olmadığının bilincindeyiz. Biz bir taraftan asfalt döküyor, parklar, sahil projeleri, mesire alanları açılışı yapıyor diğer taraftan belediye bünyesinde kurduğumuz kurslarla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle geleceğimizin teminatı gençlerimizi kültürel açıdan da donanımlı hale getirmek ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Başkan Kılınç'tan Doğalgaz ve Organize Sanayi Bölgesi Müjdesi

Cumhur İttifakı belediyeleri içerisinde devletten ve hükümetten en çok hizmet alan belediyelerden birisi olduklarını belirten Başkan Kılınç:" Anamur Belediyesi merkezi hükümetten en çok destek alan, Başkent Ankara'da en üst düzeyde temsil edilen belediyelerden birisidir. Bu ilişkilerimiz sayesinde BOTAŞ Genel Müdürlüğümüzün desteği ile 2023 yılında Anamurlu hemşehrilerimizin evlerinde ve iş yerlerinde doğalgaz kullanılabilecek. Bunun yanında Güneybahşiş Mahallemizde 660 dönüm arazi üzerinde kuracağımız Organize Sanayi Bölgesi için gerekli olan ÇED raporunu olumlu olarak almayı başardık. Kısa sürede başlatılacak olan inşa çalışmalarında ve sonrasında kurulacak olan üretim tesislerinde binlerce Anamurlu hemşehrimize iş imkanı sağlayacağız" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sevilen sanatçı Ahmet Şafak'ın sahneye çıkmasıyla Anamurlular doyasıya eğlendi.
Sevilen parçalarını seslendiren sanatçıya binlerce Anamurlu eşlik etti.

Festivalin 3. günü olan 24 Temmuz Pazar günü ünlü sanatçı Zara'nın sahne alacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2022, 14:33

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER