Kılınç, Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü Kutladı

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Cumhuriyetin ilan edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kılınç, Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü Kutladı

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Cumhuriyetin ilan edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Türk milletinin yeniden doğuşunun ilan edildiği gün olarak niteleyen Başkan Kılınç: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 29 Ekim 1923’de yalnızca cumhuriyet ilan edilmemiş, aynı zamanda manda, himaye ve esarete karşı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı da tüm dünyaya kabul ettirilmiştir.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışı ile cumhuriyeti ilan eden Atatürk, milletimizin kendi kaderini kendisinin tayin etmesini sağlamıştır.

Bizlerde bu anlayış ile Büyük Atatürk’ün emaneti, aziz milletimizin geleceğinin teminatı olan cumhuriyetimize sahip çıkıyor, bulunduğunuz makamlarda ülkemizin gelişmesi, milletimizin huzur ve refaha ulaşması için gayret gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü nedeniyle 29 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkı açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserine bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.

                                                                                            

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER