Gülnar Belediyesi Çocukları Hacivat ve Karagöz ile Buluşturuyor

Gülnar Belediyesi ve Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Anadolu Kukla Sanat Atölyesi tarafından Gülnar'ın mahallelerinde öğrencilere,

Gülnar Belediyesi Çocukları Hacivat ve Karagöz ile Buluşturuyor

Gülnar Belediyesi Çocukları Hacivat ve Karagöz ile Buluşturuyor

Gülnar Belediyesi ve Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Anadolu Kukla Sanat Atölyesi tarafından Gülnar'ın mahallelerinde öğrencilere, geleneksel Türk Tiyatrosunun bir parçası olan Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergileniyor.

 Bu sayede öğrenciler hem keyifli zaman geçiriyor, hem de onların eğlenirken öğrenmelerine katkıda bulunuluyor.

Hacivat-Karagöz Gölge Oyununu perdeye yansıtarak öğrencileri eğlendiren  Yahya Değirmenci, aynı zamanda Gölge oyununda öğrencilere çeşitli mesajlar verdi.

Bu kapsamda; Gülnar'da Kuskan, Köseçobanlı ve İshaklar Mahallelerinde öğrenciler  Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu ile buluşarak, eğlenceli vakit geçirdiler.

İshaklar mahallesinde Şehit Hacı Mustafa Can İlkokulu/Ortaokulunda düzenlenen gölge oyunu programında; Gülnar  Kaymakamı Musa Ayyıldız, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Celal Kadim, Ak Parti İlçe Başkanı Tevfik Kalemci ve kurum amirleri öğrenciler ile bir araya gelip, onların mutlu ve neşeli anlarına şahit oldular.

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar konuyla ilgili yaptığı açıklamada;’’ Beraberce düzenlediğimiz bu etkinliğimizde öğrencilerimize mutlu, eğlenceli anlar yaşatabildiysek ne mutlu bize. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Etkinliklerimiz okullarımızda 13 Haziran'a kadar devam edecektir. Karagöz - Hacivat gölge oyunu ile öğrencilerimize unutulmaz anlar yaşatan  Yahya Değirmenci' ye ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Okul öğretmenleri, bu etkinliğin, çocukların eğlenmesi açısından ve verilen mesajlar ile büyük önem taşıdığını belirttiler. Ayrıca etkinlik konusunda Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER