Erdemli Belediyesi’nden 450 KM Yol, 206 Milyon TL’lik Yatırım

Mersin Erdemli Belediyesi sıfır rakımından Torosların zirvesine, sıcak asfalttan parke kilit çalışmasına kadar aynı anda 14 farklı noktada çalışma yürütüyor.

Erdemli Belediyesi’nden 450 KM Yol, 206 Milyon TL’lik Yatırım

Erdemli Belediyesi’nden 450 KM Yol, 206 Milyon TL’lik Yatırım

Mersin Erdemli Belediyesi sıfır rakımından Torosların zirvesine, sıcak asfalttan parke kilit çalışmasına kadar aynı anda 14 farklı noktada çalışma yürütüyor.

Erdemli’nin her noktasına hizmet mührünü vurmaya devam eden Erdemli Belediyesi yoğun mesai harcıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Erdemli’nin dört bir tarafında, sıcak asfalt, sathi asfalt, parke taşı ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar çalışmalarını aralıksız sürdüren Erdemli Belediyesi, bir yıl içerisinde 71 mahallede 150 km sıcak asfalt, 300 km sathi kaplama olmak üzere toplamda 450 km asfalt yol yapımını hedefliyor.

Erdemli’nin her bir noktasına hizmet mührünü vurmaya devam ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli’de sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar hayatın her anında, memleketimizin dört bir tarafında çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda 14 farklı noktada ekiplerimiz aynı anda çalışmalar yürütüyor. Bir yılda 450 km’lik asfalt atağı ile kentimizin her bir metrekaresine Erdemli Belediyesi’nin mührünü vurmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“206 Milyon TL’lik Yatırım”

Yaklaşık 206 Milyon TL’lik yapılacak yatırımla çalışmalarına aralıksız devam eden Mersin’in üreten belediyesi, Erdemli Belediyesi, sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar aynı anda 14 farklı nokta çalışma yürütüyor.

Hayatın her anında çalışmalar yürüten Erdemli Belediyesi yaptığı çalışmalarla vatandaştan tam not alıyor. Yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini ifade eden Mehmet Akkuş, “Biz burada koyun, hayvan, hem hayvancılık yapıyoruz hem limon bahçemiz var, biz buranın üretimler yapıyoruz, hayvancılık üretimi de var, limon işi de var. Burada ahırımız evimiz var. Yollarımız tozdan geliş gidişlerde rezillik çekiyorduk, şu anda sağ olsun kendileri yolumuzu asfaltladılar. Her şeyinden memnunuz, çalışmalarından, tüm kendisine ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.

“Üretim Odaklı Çalışma”

Üreten, üretilene artı değer katan bir anlayışla çalışan Mersin’in üreten belediyesi Erdemli Belediyesi, yaptığı yollarla üretimin önündeki engelleri bir bir kaldırıyor. Yapılan yolların üreticiye destek olduğunu ifade eden Nevzat Cüce, “Mükerrem Tollu’nun görev sahası olmamasına rağmen bu çileden kurtardı bizi. Kanal yolları sıcak asfalt yaparak vatandaşlarımızın daha rahat bir çalışması için gidiş gelişi için bu asfaltımızı sıcak asfalt yaptı. Kendilerinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Yapılan yolların serasının kapısına kadar geldiği için mutlu olduğunu ifade eden çiftçi Mehmet Tepe, “Biz domatesimizi indiremiyorduk, üretimimizi yapamıyorduk, çift motorumuz çıkmıyordu. Şimdi maşallah belediye başkanımız, Erdemli Belediyesi’nin sayesinde her şey dört dörtlük oldu, yolumuz seramızın kapısına kadar geldi, çok memnunuz, Allah kendisinden razı osun” diye konuştu.

“Vatandaş Çalışmadan Memnun”

Hayatın her anından kentin dört bir tarafında çalışmalar yürüten Mersin’in üreten belediyesi Erdemli Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ise vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Memnuniyetini ifade eden 75 yaşındaki Halil Yılmaz’da bunlardan biri. Yılmaz, “75 yaşındayım daha böyle bir hizmet görmedim. Kendimi zor tutuyorum, Allah bin kere razı olsun” diye konuştu.

Üretici olduğunu ve yapılan çalışmanın kendilerine kolaylık sağladığına dikkat çeken Meryem Gürsoy ise “Helal olsun Mükerrem Başkanıma. Ben üreticiyim, tarlamıza gelirken kaymak gibi yoldan geliyoruz. Böyle bir başkan bir daha bulunmaz” diye konuştu.

Sıcak asfalt sonrası yolların otoban gibi olduğunu ifade eden Ayşe Sarı, “Çok güzel esas otoban olmuş yol. Teşekkür ediyoruz yani, çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi’nin hizmetlerinden çok memnun olduğunu ifade eden Mustafa Gürsoy, “Başkanımız her şeyden önce bir belediyeci, hizmet adamı. Şimdi Allah razı olsun, sıcak asfalt yapıyor Başkanımız, sağ olsun, var olsun, sonuna kadar tekrar diyorum yanındayız” diye konuştu.

Sıcak asfaltın mahalleleri için uzun yıllar fayda sağlayacağını ifade eden Ahmet Yılmaz, “Bu yapılan hizmet bize Allah razı olsun tam bir asırlık yol oldu” diye konuştu.

Öte yandan ekiplerin çalışmaları aynı anda 14 farklı noktada aralıksız devam ediyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER