En iyi bal üreticisinden Başkan Altunok’a ziyaret

Dünya genelinde 3 altın madalya kazanan Yörük Çayır Organik Arı Ürünleri Sahibi Murat ve Şahbaz Çay, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u makamında ziyaret etti.

En iyi bal üreticisinden Başkan Altunok’a ziyaret

En iyi bal üreticisinden Başkan Altunok’a ziyaret

Dünya genelinde 3 altın madalya kazanan Yörük Çayır Organik Arı Ürünleri Sahibi Murat ve Şahbaz Çay, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u makamında ziyaret etti.

İngiltere’de düzenlenen bal yarışmasında 3 altın madalya aldıklarını belirten Yörük Çayır Organik Arı ürünleri Sahibi Murat Çay, “Toros dağlarında ve de özellikle Erdemli ve Silifke’ye bağlı yayla mahallerimizde ürettiğimiz balımız İngiltere’de düzenlenen bir yarışmada üç altın madalya kazandı. Bölgemizde kaliteli bal üreticisi olarak bilinen babam Şahbaz Çay’ın oğlu olarak kaliteli bal üretimi geleneğini ben de devam ettiriyorum. İngiltere’de düzenlenen bu yarışmada hem Erdemli’mizin hem de Silifke’mizin  adını tüm dünyaya duyurduk. Toros dağlarında ürettiğimiz balımız dünya standartlarında bir ödül aldı. Sevinçliyiz, gururluyuz. Bu sevincimizi de bugün sizlerle paylaşmak için buradayız. Kaliteli ve doğal bal üretimine devam ederek, ham balımızı tanıtacağız, hem de yaşadığımız bu güzel bölgeyi tüm dünyaya tanıtacağız” diyerek kalite ödülü alan yörük çayır organik balını Başkan Altunok’a hediye ettiler.

Belediye olarak ilçe genelinde yetişen tarım ürünleri ve diğer doğal ürünlerin tanıtılmasına, tüketici piyasasında pazar bulmasına ve ürünlerin markalaşması yolunda yürütülen tüm çalışmalara destek verdiklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Kırsal bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmalarına  destek sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeylerini artırmak ve onların ürettikleri ürünlerin hem pazar bulmasını hem de bu üretimin artırılması yönünde bir dizi çalışmalar yapmaktayız. Sizleri verdiğiniz bu mücadeleden ve elde ettiğiniz başarıdan dolayı tebrik ediyorum.   Birliğin olduğu yerde bereket oluyor, rahmet oluyor, güzellikler ortaya çıkıyor. Toros dağlarımızda ilçemize bağlı bağlı yayla mahallelerimizde yaşayan siz değerli yörük kardeşlerimizin bin bir emekle ortaya çıkardığı bu doğal gıda maddelerimizin değeri tartışılamaz. Emeğinize sağlık. Biz de belediye hizmetlerimizin yürütülmesinin yanı sıra her zaman üretici kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. İlçemize özgü tarım ve doğal ürünlerimizin tanıtılmasına ve pazar bulmasına yönelik yürütülecek tüm çalışmalara imkanlarımız dahilinde destek olacağız” diyerek üreticileri başarılarından dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Başkan Altunok, Türkiye’nin en iyi balının Toros dağlarında yaşayan Erdemli ve Silifkeli ve üreticiler tarafından üretildiğini de iddia etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER