Altunok’tan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner’le birlikte Akdere mahallesinde aşırı yağış ve doludan zarar gören çiftçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Sadık Altunok, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Altunok’tan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Altunok’tan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner’le birlikte Akdere mahallesinde aşırı yağış ve doludan zarar gören çiftçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Sadık Altunok, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Temur, diğer mahalle muhtarları ve vatandaşlarla birlikte Kaymakam Aslaner ve Başkan Altunok’u karşılayan Akdere Mahallesi Muhtarı Mehmet Kunt, doludan zarar gören cam seraları gezdirdi. Muhtar Kunt aşırı yağışlar ve dolu nedeniyle sebze ve meyve seralarının camlarının kırıldığını ve  çiftçilerin büyük bir zarara uğradıklarını bildirerek, mağdur olan çiftçilerin devlet tarafından afet kapsamına alınmasını ve bu konuda bölge halkına  biran evvel destek olunması gerektiğini hatırlattı.

Akdere Mahallesinde aşırı yağışlardan zarar gören çiftçilerle görüşen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Geçtiğimiz gün özellikle Silifke bölgesinde etkili olan aşırı yağmur ve dolu yağışı ekili alanların yanı sıra ve naylon ve cam seralarda da büyük zarara yol açtı. Akdere mahallemizde 50 dönüm  arazi üzerine kurulu 80 adet cam sera zarar görmüştür. Bunun yanı sıra İlçemizin değişik mahallelerinde ilk tespitlere göre yaklaşık 100 dönüm ekili meyve ve sebze arazisi bu yağışlardan dolayı etkilenmiştir. Biz de belediye olarak halkımızın bu mağduriyetini ilgili kurumlara ve  bölge milletvekillerimize ulaştırarak çiftçilerimize destek sağlanması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu felakette can kaybının olmaması ise en büyük sevincimizdir. Hepinize çok geçmiş olsun. Allah’ım bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın. Konunun takipçisi ve destekçisi olacağız” diyerek çiftçilerle görüştü.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner’de zarar gören seraları Başkan Altunok’la birlikte gezerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Aslaner, “Aşırı yağmur ve dolu yağışı Silifke ilçemizin değişik yerlerinde etkili oldu. Özellikle tarım alanlarımızı etkileyen bu yağışlardan en çok zararı Akdere’li çiftçilerimiz zarar gördü. 100 dönüme yakın tarım alanının zarar gördüğü Silifke’mizde ilgili kurumlarımız tarafından zarar tespit çalışması devam etmektedir. Bu tespitlerin ardından hazırlayacağımız bir raporla çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarımıza başvuruda bulunacağız. Silifke’li hemşehrilerimize ve çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Cenabı Allah bizleri bu tür felaket ve afetlerden korusun” dedi.

Kaymakam Aslaner ve Başkan Altunok, aşırı yağmur ve doludan cam seraları zarar gören çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER