Altunok, “Otizmli çocuklarımızın her zaman yanındayız”

Belediye olarak yapımını tamamladıkları Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Özel Yaşam Kafe ve Oyun Parkı açılışında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçede yaşayan özel çocukların faydalanabileceği tesisi hizmete açmanın sevinci içerisinde olduğunu belirtti.

Altunok, “Otizmli çocuklarımızın her zaman yanındayız”

Altunok, “Otizmli çocuklarımızın her zaman yanındayız”

Belediye olarak yapımını tamamladıkları Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Özel Yaşam Kafe ve Oyun Parkı açılışında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçede yaşayan özel çocukların faydalanabileceği tesisi hizmete açmanın sevinci içerisinde olduğunu belirtti.

Açılışta konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “İlçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızı tespit ederek onların sorunlarına çözüm bulmak ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde açtığımız Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezimiz özel çocuklarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Otizmli çocuklarımızın eğitilmesi ve topluma kazandırılması için böyle güzel bir tesisi ilçeye kazandırmaktan dolayı da çok memnun ve mutluyum. Bu merkezi açmamızdaki asıl amacımız, otizmli çocuklarımızın eğitim, spor, sanat ve kültür alanlarında eğitilerek toplumsal hayata katılmalarına imkan sağlamaktı. Allah’a şükürler olsun ki bunu başardığımıza inanıyorum. Bu yolda, başarı yolunda otizmli çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte sevgiyle yürüyoruz. Bu mücadelede özel çocuklarımızı ve ailelerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Otizmli çocuklarımızın eğitimi için ne gerekiyorsa merkezimizde bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bir süre önce hizmete açtığımız engelsiz üretim atölyemiz sayesinde özel çocuklarımız el becerileri ve yeteneklerini burada sergilemektedirler. Onların ortaya koyduğu bu çalışmalar ve yetenekleri hem bizleri hem de  ailelerimizi heyecanlandırıyor ve onlara olan sevgimizi bir kat daha artırıyor. Ben de her fırsatta bu yavrularımızı eğitim gördükleri alanlarda ziyaret ederek onlarla birlikte oluyorum. Bu davranışımın benim için önemli bir adım olmasının yanında özel çocuklarımız ve ailelerine de büyük bir güç verdiğine inanıyorum. Sevgi ve şefkatle kucakladığımız bu özel çocuklar hepimizin. Biz belediye olarak bu çocuklarımızı benimsiyor, hepsinin toplum olarak bizlerin bir evladı olduğuna inanıyorum. Bugün de burada özel çocuklarımızın faydalanacağı kafe ve oyun parkımızı siz değerli hemşehrilerimle ve onlara ayrı bir değer verdiğim özel çocuklarımızla birlikte hizmete açmanın heyecanı içerisindeyim. Özel çocuklarımız ve vatandaşlarımızın da faydalanabileceği bu hizmet alanımızın tüm halkımıza ve Silifke’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye olarak her fırsatta hassasiyet gösterdiğimiz eğitime destek projemize güç veren, emek veren ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, eğitim camiamıza, hemşehrilerimize, ailelerimize, belediye meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED) Başkanı Fulya Arslan’da otizmli Çocuklarla ilgili hayata geçirdiği projelerden dolayı Başkan Altunok’a bir plaket sundu. Yapılan konuşmaların ardından Otizmli çocuklar tarafından hazırlanan  gösteriler eşliğinde  Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Özel Yaşam Kafe ve Oyun Parkı törenle hizmete açıldı.

Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Özel Yaşam Kafe ve Oyun Parkı açılışına Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Sezer, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Silifke Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gürbüz, Taşucu Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Dölek, Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğlu, KAÇEP Başkanı Kıvanç Derya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Can, Gençlik Kolları Başkanı Yasin İsmail Ünver, Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim amirleri ve çalışanlar, muhtarlar, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Silifkeliler katıldılar.

02.04.2022, Mevlüt Partal, Silifke,

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2022, 17:51

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER