Akdeniz’de Depremzede Çocuklar İçin Moral Etkinlikleri Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı kültür ve sanat evleri ile belediyeye ait tesislerde ebeveynleri ile birlikte ağırlanan deprem mağduru çocuklar at binmenin heyecanını yaşadı.

Akdeniz’de Depremzede Çocuklar İçin Moral Etkinlikleri Devam Ediyor

Depremzede çocuklar at bindi, aileleriyle birlikte keyifli dakikalar geçirdi

Akdeniz’de Depremzede Çocuklar İçin Moral Etkinlikleri Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı kültür ve sanat evleri ile belediyeye ait tesislerde ebeveynleri ile birlikte ağırlanan deprem mağduru çocuklar at binmenin heyecanını yaşadı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da depremzede çocuklar için düzenlenen etkinliğe katıldı, onları at sırtında gezdirip sevinçlerini paylaştı.

Akdeniz Belediyesi’nin, deprem felaketinin ruhlarında yarattığı etkiyi azaltmak, onlara bir nebze moral vermek için ilçede ağırlanan çocuklara yönelik, uzman psikologlar eşliğindeki etkinlikleri devam ediyor. Geçen hafta içinde Güneş ve Turgut Reis’in ardından, bu kez Kazanlı ve Karacailyas kültür sanat evleri ile Evci Mahallesi hizmet binasında barınan afet mağduru 60 çocuk, hayatlarında ilk kez at binmenin heyecanını yaşadı. Çocuklar için yüz boyama etkinliği düzenlenen, pamuk şekeri ikram edilen özel etkinlik ile afetin minik ruhlarında yarattığı olumsuz izlerin bir nebze silinmesi sağlandı.

Çocukların heyecanına Başkan Gültak da ortak oldu

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, depremin etkilediği farklı illerden Mersin’e göç ederek Akdeniz ilçesi sınırlarında ebeveynleri ile barınan afet mağduru çocuklar için bir at çiftliğinde organize edilen özel etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenip sohbet eden Başkan Gültak, at binen çocukları gezdirdi, yüz boyama etkinliğine katılarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

“Amacımız, çocuklarımızın moralini yükseltmek”

Hatay ve Kahramanmaraş’tan kente göç eden depremzede ailelerin, belediyeye ait kültür sanat evlerinde misafir edildiğini ifade eden Başkan Gültak, “Dünyaya, hayata biraz daha mutlu ve sıcak bakabilmeleri noktasında deprem mağduru ailelerimiz ve çocuklarımızın katılımıyla farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu amaçla, aileleriyle birlikte depremzede çocuklarımızı bir haftadır at çiftliğine getiriyoruz. Amacımız, onlara moral vererek, depremin minik ruhlarında yarattığı kaygı ve korkuyu bir nebze ortadan kaldırmak, yaşadıkları stresi üzerlerinden atmalarını sağlamak. Akdeniz’de misafir ettiğimiz afet mağduru aileler ve çocukları yararına sosyal etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER