49 Köyden 490 Çiftçi Toros Dağları’nda Üretime Katılıyor

Torosların zirvesinde buğday tohumları toprakla buluşuyor, Atadan emanet alınan tohumlar yeniden yeşeriyor. Mersin Erdemli Belediyesi,

49 Köyden 490 Çiftçi Toros Dağları’nda Üretime Katılıyor

49 Köyden 490 Çiftçi Toros Dağları’nda Üretime Katılıyor

Torosların zirvesinde buğday tohumları toprakla buluşuyor, Atadan emanet alınan tohumlar yeniden yeşeriyor. Mersin Erdemli Belediyesi, tarlalarını süremeyen 49 köyden 490 çiftçiye ücretsiz olarak buğday tohumu dağıtıyor, ekimi yapılacak tarlalar Erdemli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sürülüyor.

Mersin’in üreten belediyesi Erdemli Belediyesi, tarımsal kalkınmaya destek olmak ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmak için kırsalda bulunan 49 mahallede 490 çiftçiye 50 ton buğday tohumunu ücretsiz dağıtıyor. Buğdayların ekimini de yapan Erdemli belediyesi ise yaptığı çalışmayla çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Buğday tohumlarının ilk ekimini Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu çiftçilerle birlikte yaparken, Çerçili Mahallesi Süpürgelik Mevkiinde ki ekim başlangıcına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Üreten, üretilene artı değer katma gayretinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ 20. Yüzyılın en stratejik ürünlerin tarım ürünleri olduğu muhakkak. Torosların zirvesinde toprakla buluşmayan tohumlarımız vardı malumunuz. Biz de 49 tane köyümüzde, 490 tane çiftçimizin aile bütçesine katkıda bulunmak ve onların kendi tarlalarını ekip biçmelerini sağlamak adına, hem onlara tohum desteği veriyoruz hem de tarlalarını işleme desteği veriyoruz. Dolayısıyla çalışan, üreten bir belediyecilik anlayışını köylerimizde, mahallelerimizde hakim kılmaya gayret ediyoruz. Biz Toroslarda Erdemli Belediyesi sınırları içerisinde amacımız o ki her metrekare toprağımızın işlenmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Türkiye’ye Örnek Proje

Torosların zirvesinde yaşayan çiftçiler ise belediyenin ücretsiz olarak buğday tohumu desteği ve ekimini yapmasından oldukça memnun.

Belediyenin verdiği tohum sayesinde tarlalarının artık boş kalmayacağını ifade eden çiftçi Begüm Ateş, “ Bu proje sayesinde Erdemli Belediyemiz tarlalarımızı boş bırakmıyor, verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Buğday tarlasının boş kalmayacağı için çok mutlu olduğunu ifade den çiftçi Hasan Karcı ise “ Buğday tarlalarımız boş kalmayacak, biz yörükler olarak çok mutluyuz” diye konuştu.

Yörüklerin çadırında duman tüttüğü sürece geçimlerini sağlayabildiklerini ifade eden çiftçi Züleyha Arslan, “Yörüğün çadırında duman tütmesi için ekip biçmemiz lazım” diye konuştu.

Ekip biçtikleri sürece hayatlarını daha iyi idame ettiklerini ifade eden çiftçi Emine Diker ise “ Toros dağlarında ekip biçebilirsek varız, yoksa yokuz” diye konuştu.

Buğday desteği projesinin çiftçilere umut olduğunu ifade eden çiftçi Mehmet Ciğer, “Bu projeden çok memnunuz, bize umut oldu başkanımdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Belediyenin ücretsiz bir şekilde verdiği bu desteğinden çok memnun olduğunu ifade eden çiftçi Osman Ersin, “ Erdemli Belediyemiz buğday ekimi için hiçbir ücret talep etmeden bu ekimlerimizi yapıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin çiftçilere ücretsiz buğday tohum dağıtım, ekim işlemi devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2022, 11:48

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER