Yazar Osman Şahin’in Kitabına itiraz

-Hadise Yalın: “Olayın hukuki boyutu saklı kalmak üzere yapılan tüm yanlışların düzeltilmesini istiyorum.”

Yazar Osman Şahin’in Kitabına itiraz

Yazar Osman Şahin’in Kitabına itiraz

-Hadise Yalın: “Olayın hukuki boyutu saklı kalmak üzere yapılan tüm yanlışların düzeltilmesini istiyorum.”

-Ali Rıza Aslan: “ Hayır asla doğru değil. Benim yanıma gelse söyleyecekleri biliyorum.”

İstikbal  Haber/Mersin- Mersinli yazar Osman Şahin’in “47 HADİSESİ Kuvay-ı Milliye Köyü Arslanköy’de Sandık Olayı” adlı kitabının 119. Sayfasında “Arslanköy Olayları” bölümünde anlatılan ifadelere itiraz geldi.  Bahsi geçen bölümde Babası Hasan Koç’un ağzından söylenen sözlerin gerçekle alakasının olmadığını iddia eden Hasan Koç’un kızı Hadise Yalın kitapta babasıyla ilgili yazılanlar için; “hukuki boyutu saklı kalmak üzere yapılan tüm yanlışların düzeltilmesini istiyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında Hadise Yalın; kitapta anlatılan yazıda ismi geçen Ali Rıza Aslan’ın hayatta olduğunu ve olayı yalanladığını belgeleyen imzalı bir yazıyı da okuyarak basın mensuplarıyla paylaştı. 

Ali Rıza Aslan ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yapılan, Hadise Yalın’ın basın açıklaması şöyle; “Arslanköy Olayları’nda Demokrat Partililer tarafında yer alan babam Hasan Koç; Tahir Şahin’in ölümünün yaklaştığı günlerde helalleşmeye gidiyor, biraz sohbet ediyorlar ve dönüyor. Yazara göre bu sohbet sırasında Babam Hasan Koç kendi ağzından özetle şunları söylüyor (S:154-155):”Ben seni kıskandığım için senin yeğenin Ali Rıza Aslan’ı senin gibi giyindirip eşi olmayan dul kadınların kapısına gönderip “ben muhtar Tahir Şahin’im” dedirttirdim. Sana leke sürmek için…” Bu ifade kesinlikle yanlış ve uydurmadır. Şimdiye kadar hiç kimsenin duymadığı ve söylenmeyen bu ifade babama atılan bir iftira, yüzkarası bir çamurdur.” İddiasında bulunan Hadise Yalın (önceki soyadı Koç), hala hayatta olan Ali Rıza Aslan’ın hakkında yazılanları yalanladığını söyledi.

Yalın: “ Bu olayla ilgili Ali Rıza Aslan yaşıyor. Önce kendisine telefonla sordum. “Hayır, asla doğru değil. Benim yanıma gelse söyleyecekleri biliyorum.” Dedi. Sonra yüz yüze görüşmek için evine gittim. Kendisine kitaptan Hasan Koç ve Ali Rıza Aslan ile ilgili bölümü okudum. Çok sinirlendi ve üzüldü. “Bu konuştuklarımızı bir kâğıda yazsam imzalar mısın” deyince hemen imzalarım dedi. Kendisinin imzalı kâğıdı ektedir. “ Şeklinde iddiasını sürdüren Hadise Yalın 73 yaşında olduğunu belirterek yanlışların düzeltilmesini istedi.

Hadise Yalın: “Bunlar ve başka nedenlerle de itirazım var yazarın kitabına. Babam Hasan Koç’un aziz hatırasına yapılan saldırı ailemize yapılmıştır. Olayın hukuki boyutu saklı kalmak üzere yapılan tüm yanlışların düzeltilmesini istiyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022, 14:34

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER