Vali Pehlivan’dan Başkan Dinçer’e ziyaret

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e iade-i ziyarette bulundu.

Vali Pehlivan’dan Başkan Dinçer’e ziyaret

Vali Pehlivan’dan Başkan Dinçer’e ziyaret

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Başkan Dinçer Bölgemizde sanayi ve imalat sektöründeki meslek kollarının iş hacimlerine, iş akışlarına, iş planlarına ve üretim hacimlerine bağlı olarak en az 200 metrekareden başlayacak ve farklı büyüklüklerde olacak şekilde açık ve kapalı alanlara sahip 5 bin işyeri kapasiteli ihtisas sanayi sitelerine ihtiyaç var” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’e iade-i ziyarette bulundu.

Birlik binası önünde Toroslar Kaymakamı ve Akdeniz Kaymakam Vekili İbrahim Çenet, Mersin Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Güçlü Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Vali Pehlivan’a Başkan Dinçer tarafından günün anısına bir buket çiçek taktim edildi. Vali Pehlivan ve ESOB heyeti daha sonra makama geçtiler.

Başkan Dinçer burada yaptığı konuşmada teşkilatın yapılanması hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Mersin’de 70 meslek odası ile 65 bin esnaf ve sanatkarlara üyelik ve mesleki eğitim alanlarında hizmet verdiklerini ifade etti.

Dinçer “ Mersin’de bilinçsizce açılan işyerleri nedeniyle açılan işyerlerinin %90’ı 5 yılı görmeden kepenk kapattığını vurgulayan Başkan Dinçer, Bölgemizde ihtisas sanayi sitelerine acilen ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Aynı zamanda Dinçer, ihtisas sanayi siteleri sayesinde her sektörün kümelenmesine imkan tanıyacaklarını, sanayi alanlarında Ar-Ge merkezi, iş geliştirme merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, sosyal tesisleri kurarak esnaf-sanatkarların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Başkan Dinçer, ihtisas sanayisi içinde oluşturacağımız AR-GE merkezi ve mesleki eğitim merkezleri sayesinde esnaf-sanatkarlarımıza ve yeni girişimcilerimize yönelik özel destek programlarını hayata geçireceklerini söyledi. Kanayan yaramız olan çırak-kalfa ve ustalık sistemimize de katkı sunacak olan bu yapılanmamızla hem işyerlerinin açılması hem de işyerlerinin ihtiyaç duyacağı nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayacaklarını vurguladı. Esnaf ve sanatkarlarımıza ve bütün kentimize değer katacak olan bu projenin hayata geçirilmesinde Sn. Valimizin desteklerini beklediklerini söyledi.

.Dinçer, “Sayın Valim bugün bizlere iade-i ziyaret amaçlı geldiniz. Esnafımızın derdi çok. Biz sizleri şu an bunlarla yormak istemiyoruz. Geniş zamanlı bir toplantıda sizlere bütün sorunlarımızı rapor halinde arz ederiz. Bizlere gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret için teşkilatım adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise yaptığı konuşmada “ Ahilik haftasına gireceğimiz bu haftada esnaf teşkilatını ve yöneticilerini ziyaret etmek çok anlamlı oldu. Bizim kültürümüzde esnaf sanatkar çok önemli yer tutuyor. Bugünde aynı gelenek esnafımız tarafından devam ettiriliyor. Yeri geliyor esnafımıza anahtarımızı teslim ediyoruz yeri geliyor çocuğumuzu emanet ediyoruz. “ dedi.

Vali Pehlivan, “Geçen haftalarda hizmete sunduğunuz Esnaf Seninle uygulaması Mersin esnafımız adına çok değerli ve önemli bir çalışma. Mersin Valiliği olarak, yapılan bu güzel çalışmanın yanındayız. Emeklerinizden dolayı teşekkürler “dedi

Vali Pehlivan konuşmasının devamında ilimize modern sanayi sitesi kurulması konusunda gereken hassasiyeti göstereceğini ifade ederek, esnafımıza iade-i ziyaret amaçlı geldik. Göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Ziyarette Toroslar Kaymakamı ve Akdeniz Kaymakam Vekili İbrahim Çenet, Mersin Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Güçlü Birlik Başkanvekili Uçal Mavili Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Dağdelen, Doğan Gündüz, Duran Şen, Ali Tavman, Faruk Dalkılıç, Halil Metik, Birlik Denetim Kurulu üyeleri Fatih Özcan, Cumali Taş, Hali Şekerci Birlik Disiplin Kurulu üyeleri Abdullhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Erdal Pekmez, ve Mehmet Reşat Kıvılcım’da hazır bulundu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER