Vali Pehlivan ,İmam Hatipliler Derneği'nin Düzenlediği Şenlik Programına Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Önder İmam Hatipliler Derneği'nin Düzenlediği Şenlik Programına Katıldı

Vali Pehlivan ,İmam Hatipliler Derneği'nin Düzenlediği Şenlik Programına Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Önder İmam Hatipliler Derneğinin düzenlediği İmam Hatip Şenliği programına katıldı.

Vali Pehlivan, Akdeniz İlçesi Üçocak Mahallesi'nde bulunan Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-Kerim tilavetinin ardından yapmış olduğu konuşmasında;
"Mersin ilimizde 1.393 okulumuz var. Bu okullarımızda eğitim, öğretim hizmeti alan 425 bin civarında öğrencimiz var. Geleceğimiz olarak gördüğümüz kıymetli öğrencilerimizi 30 bin öğretmenimiz yetiştiriyor, emek veriyor. Bu okullarımız içerisinde, Ortaokul ve lise olarak 60 İmam Hatip okulumuz var. Bu okullara devam eden yaklaşık 17 bin öğrencimiz var.

Bugün, Önder İmam Hatipler Derneği'nin; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Akdeniz Belediyesi ve ilgili kurum, kuruluşlarla birlikte organize ettiği bu dayanışma etkinliği; Milli Eğitim Bakanlığımız’ın diğer meslek liseleriyle de ilgili olarak yapmış olduğu farkındalığı arttırmaya, mesleki eğitim alanında kaliteyi, standardı yükseltmeye yönelik ve eğitim öğretim hizmetlerinde birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmaya vesile olmak üzere tertip edilen bir organizasyondur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Temel amacımız bütün okullarımızda eğitim öğretim standartlarını yükseltmektir. Mersin ilimizde; diğer bütün kamu hizmet alanlarında olduğu gibi, milli eğitim alanında da, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himaye ve destekleriyle, Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde yeni yatırımları hayata geçiriyoruz. Her yıl, 15-20 okulumuz yeniden yapılıyor, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunuluyor. Bugün, etkinliği bahçesinde yapmış olduğumuz Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi de bunun en güzel örneklerinden birisidir. Bu okul, geçtiğimiz sene başında eğitim öğretim hayatına başladı. Güzel bir kampüs olarak inşa edildi.

Eğitim yolunda,hayat yolunda yürürken öğrenmek, öğretmek, rehberlik etmek elbetteki çok önemlidir. Ama tatbik etmek bunların hepsini de kapsayacak mahiyette çok çok daha önemlidir. Bu bağlamda bilgiye, bilime, ilime, bunu öğretene vefa göstererek, tatbik etme konusunda da özveri ve samimiyetle gayret göstermek durumundayız. Biz, doğru bildiklerimizi, doğru öğrendiklerimizi uygulamazsak bu bilgiler sadece sayfalarda ve satırlarda kalır. Devlet, millet, kültür, inanç değerleri ve medeniyetimizden aldığımız güzel hasletler bu sayede çok daha kalıcı olacaktır. Bizi takip eden nesiller sendelemeden yoluna devam edecektir. Bugünün nesli olarak bizim bu derece önemli ve hayati sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğu bizden sonra gelen nesillere de yansıtmak,idrak ettirmek, tatbik ettirmek de ayrı bir önem arz etmektedir. " ifadelerini kullandı.

Programda; Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir ve Mersin Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Osman Yıldızbakan da birer konuşma gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan, programda, Türkiye’nin Önderleri Projesinde sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Ayrıca, yapılan program sebebiyle kurulan stantlarda incelemelerde bulundu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER