Vali Ali Hamza Pehlivan, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ Kutlama Yemeğine Katıld

Vali Ali Hamza Pehlivan, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ Kutlama Yemeğine Katıld


Vali Ali Hamza Pehlivan, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ Kutlama Yemeğine Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama yemeğine katıldı.

Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe; il protokolü üyeleri ve eşleri, Kıbrıs Türk Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri,şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali Pehlivan;
“48 yıl önce Kıbrıs Türklerinin özgürlüğe kavuşturulması için Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz anavatan olmanın gereğini yaptı, harekat başlattı. Kıbrıs’ta Mehmetçiğimiz ve Mücahitlerle birlikte oradaki Türk halkına baskı ve zulüm uygulayan Rumlara karşı cansiperane bir mücadele ortaya koydu. Savaşı kazandı ve Kıbrıs Türk halkını özgürleştirerek adaya da barışı getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sadece anavatan olmanın gereğini değil kardeş olmanın da gereğini yerine getirmiş oldu. Bizim kardeşliğimiz sıradan bir kardeşlik değildir. Kardeşliğimizin hamurunda aziz Şehitlerimizin kanı, kahraman Gazilerimizin fedakarlıkları bulunuyor.


Türkiye’mizin her ilinde Kıbrıs Barış Harekatına katılmış olan Gazilerimiz var. Yıllar geçse de üstünden, her bir Gazimiz oradaki hatıralarını duygulanarak anlatır. Ülkemizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve oradaki soydaşlarımız ile ayrı bir gönül bağı mevcut.” diyen Vali Pehlivan, Mersin’in de bu bağlamda Kıbrıs ile ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek harekat yıllarında Mersinli vatandaşlarımızın harekata iştirak ettiklerini ve Mersin’in Kıbrıs’a lojistik destek sağlanması bakımından stratejik bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Gönül köprülerinin somut hizmetlerle de kendini gösterdiğini ifade eden Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Mersin’den Kıbrıs’a giden su köprüsünün, gönül bağlarının somut anlamdaki tezahürlerinden bir olduğunu söyledi.

Bizim devlet ve millet olarak anlayışımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ anlayışıdır. Bizim tarih boyunca kimsenin vatanında, toprağında gözümüz olmamıştır. Ne zamanki saldırgan,yıkıcı,mezalim bir yaklaşım görürsek o zaman devlet olarak da millet olarak da dik durmuş ve üzerimize düşeni yapmışızdır. Kıbrıs Barış Harekatı da bunun bir örneğidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Kıbrıs Türk Halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, Kıbrıs Barış Harekatı’nda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle yad etti.

Programda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de birer konuşma yaptı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER