Vali Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Haftası Etkinliğine Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Aliye Pozcu ilkokulunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Haftası Etkinliğine Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Haftası Etkinliğine Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Aliye Pozcu ilkokulunda düzenlenen etkinliğe katıldı. Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kızılay Mersin Şube Başkanı Dr. Levent Özbay, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Aliye Pozcu İlköğretim Okulu Öğretmenleri öğrenci velileri ve öğrenciler ile bağışçıların katıldığı törende bir konuşma yapan Vali Pehlivan “Kızılay Haftasının, hayırlara, iyiliklere vesile olmasını temenni ediyorum. Kızılay 154 yaşında. 11 Haziran 1868 yılında kurulmuş ve o zaman Osmanlı'da yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti olarak kurulmuş. Çok önemli faaliyetler, hizmetler yapmış. 1876 yılında Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte 1923’te Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti adıyla faaliyetine devam etmiş. 1935’te Türkiye Kızılay Cemiyeti adını almıştır ve nihayet 1947 yılında Türkiye Kızılay Derneği adını almış, dernek statüsüyle, kamu yararına çalışan uluslararası niteliği olan bir yardım kuruluşu niteliği kazanmıştır. Temsil ettiği hilal, devletler hukuku açısından da kabul görmüştür. Özellikle savaş dönemlerinde tarafsızlığı temsil eder. Uluslararası geçerliliği olan dokunulmazlığı olan bir kuruluştur.

Şu anda 134 ülkede Kızılay'ımız var. Nerede bir afet, nerede mağduriyet varsa Kızılay, Türkiye Cumhuriyeti adına, devletimiz adına, milletimiz adına onların yanında olur. Ülkemizde yıllık ortalama 3 milyon ünite kan toplanıyor. Bunun 76.500 kan ünitesi Mersin'de toplanıyor. Bu da günlük ortalama 300 ünite kana tekabül ediyor. Pandemi döneminde bu oranlar biraz düştü ama hızlı bir şekilde toparlanıyor. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Ben biliyorum ki kan verme süresi dolan kişiler Kızılay'ın önüne gelip adeta nöbet tutuyor,sırasını bekliyor. Benim sürem doldu, kan vermek istiyorum, diyorlar. Ben de naçizane gönüllü bir kan bağışçısıyım. Dijital kayıtlar başladığından itibaren 20 defa kan verdim, bugün de kan vereceğim ve 21 olacak.


Kızılay en az 15 kez kan verene bronz madalya veriyor. Bunu gururla,mutlulukla ifade ediyorum ki; benim de bir bronz madalyam var. Ama hedefim gümüş madalya. Gümüş madalyadan sonra da nihayetinde 35 defa kan verince de altın madalyaya doğru inşallah devam ederiz.


Kan verdiğinizden bir iki hafta sonra cep telefonunuza bir mesaj geliyor. O mesajda şu yazıyor; Verdiğiniz kan en az üç kişiye ulaştırılmıştır ve adınıza bir fidan dikilmiştir. Bu netice, insanı hem gururlandıran hem mutlu eden bir durum. Sağlığınız müsaitse en kolay yapabileceğiniz yardımlardan birisi Kızılay'a kan bağışında bulunmaktır. Tabii değişik kampanyaları da var. Maddi destek sağlamak isteyenler için, hesap numaraları var, cep telefonundan gönderilen mesajlarla da destek olunabiliyor.
Bu kadar önemli bir faaliyetler icra eden Kızılay'ımızı kutluyorum.


Bu hafta vesilesiyle de çok güzel faaliyetler yapılacak. Hem Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de Aliye Pozcu İlkokulumuza yaptıkları işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İdarecilerine, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bugün bu etkinliğe ilgi gösteren siz kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, yaptığı konuşmanın ardından Aliye Pozcu İlkokulu bahçesinde bulunan Kan Bağış Merkezinde kan bağışında bulunarak, Kızılay görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER