VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KAPSAMINDA YÖRÜK ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KAPSAMINDA YÖRÜK ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YÖRÜK ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.

Beraberindeki heyet eşliğinde, Gençlik Marşını söyleyerek, ellerinde meşale ve bayraklarla Toroslar İlçesi Gözne Mahallesinde 1.200 metre rakımda bulunan Yörük vatandaşlarımızı kaldıkları çadırlarında ziyaret eden Vali Pehlivan, yapmış olduğu açıklamasında;


“Sevgili gençler, sevgili çocuklar, çok kıymetli Mersinli hemşerilerimiz; Cumhuriyetimizin 100. yılında Toros dağlarının eteğinde 1200 rakım yükseklikte Yörük kardeşlerimizin çadırlarındayız.

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ediyoruz. Bu hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı, bütün yurtta olduğu gibi Mersin İlimizde de coşkuyla kutlayacağız. Bu yıl 100. yıl olması hasebiyle ayrı bir anlam ve önem arz ediyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 100 yıl önce, Kurtuluş Savaşı yılları sırasında söylediği bir söz var. Diyor ki,

“Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.”

Aradan geçen 100 yıl sonra bu sözü Yörük çadırlarının olduğu bu noktada tekrar hatırlıyoruz, söylüyoruz ve görüyoruz ki Yörük kardeşlerimizin çadırlarının dumanı tütüyor.

Merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın dizelerinde dediği gibi;

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.”

Yurdumuzun her bir noktasında bu ocaklar tütüyor ve çok şükür bu ocaklarımızda evlatlarımız yetişiyor. Yetişen bu evlatlarımız ecdadından aldığı güçle ülkemizi yeni yüzyıllara hazırlıyor. Biz gücümüzü şanlı tarihimizden, milli ve manevi değerlerimizden, aziz Şehitlerimizden, aziz gazilerimizden ve bu necip milletin her bir ferdi olarak birbirimizden alarak kenetleniyoruz. Tarih boyunca bunu başardık ve türlü çeşit zorlukların üstesinden gelmeyi bildik. Güçlü olduk, güçlü kaldık. Bundan sonra da daha da güçlenmeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'mizin 2. yüzyılına Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Türkiye Yüzyılı”na adım atıyoruz. Bilimde, teknolojide, sanatta, kültürde, sporda ve her alanda eserler ortaya koyarak, başarılar elde ederek daha güçlü ve daha müreffeh geleceğe hep birlikte yürüyoruz.

Mersin olarak da Kurtuluş Savaşı yıllarında, Kuvayı Milliye birliklerinin en aktif, en etkin şekilde vazife yaptığı Mersin İlimizdeyiz. Mersin İlimizde, ülkemizin 81 vilayetinde olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken yarınlara umutla, heyecanla ve gururla bakıyoruz. Çünkü biz burada bulunan ve bütün gençliği temsil eden gençlerimize ve çocuklarımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Bugünün nesli olarak bize emanet edilen şanlı bayrağımıza, birliğimize, bütünlüğümüze, mavi vatanımızda dahil olmak üzere vatanımızın her bir karış toprağına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bağımsızlığımıza, birliğimize,bütünlüğümüze müdahale etmeye kalkanlara bugüne kadar asla fırsat vermedik. Bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bu yüzyılın arkasında yüzlerce, binlerce yıllık millet ve devlet geleneğinin olduğunu da bilerek bunu gençlerimize hatırlatıyoruz. Geçmişimizi ve geçmişimize olan saygımızı unutmadan, geçmişimizden aldığımız o ruhu asla terk etmeden daha da pekiştirerek, kuvvetlendirerek geleceğe bakıyoruz,geleceğe koşuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. Yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, Türkiye Yüzyılımız hayırlı olsun diyoruz. Yurdumuzun hangi noktasında olursa olsun, yuvasının bacasını tüttüren aziz milletimizin bütün mensuplarına, saygılarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.” dedi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER