ÜLKÜ OCAKLARI EKV MERSİN İL BAŞKANLIĞI DEPREM BÖLGESİNDE

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Mersin İl Başkanlığı deprem bölgesine 12 kamyon ve 8 tır yardım gönderdi.

ÜLKÜ OCAKLARI EKV MERSİN İL BAŞKANLIĞI DEPREM BÖLGESİNDE

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Mersin İl Başkanlığı deprem bölgesine 12 kamyon ve 8 tır yardım gönderdi.

ÜLKÜ OCAKLARI EKV MERSİN İL BAŞKANLIĞI DEPREM BÖLGESİNDE

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem bölgesine tüm Türkiye'den yardımlar gidiyor. Ülkü Ocakları EKV Mersin İl Başkanlığı da hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan 2 tırı Hatay Merkez ve Hatay Samandağ ilçelerine gönderdi.

Battaniye, kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması, su ve temel gıda maddelerinden oluşan yardım malzemeleri Ülkü Ocakları EKV Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül ve beraberindeki heyet tarafından depremzedelere dağıtıldı.

Yaşanan afetin ürkütücü boyutlarda olduğunu kaydeden Ülkü Ocakları EKV Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül: "Yaşanan depremin hemen akabinde Yolbaşçımız Ülkü Ocakları EKV Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Bey'in de talimatlarıyla hemen harekete geçerek yardım kampanyamızı başlattık. Bugün de yardımlarımızı depremden etkilenen bölgelere ulaştırdık ve bizlerde depremzede vatandaşlarımıza gönderilen yardım malzemelerini dağıttık. Aziz Türk Milleti birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiliyor. Dayanışma içerisinde depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için uğraşıyor. Deprem 10 ilde 13 milyon vatandaşımızı etkiledi ama tüm Türkiye'nin yüreği burada atıyor. Allah aziz milletimizden razı olsun. Onların desteği ve devletimizin çabalarıyla inşallah bu zor süreci atlatacağız" dedi.

"BÖLGEYE YENİDEN YARDIM GÖNDERECEĞİZ"

Ülkü Ocakları EKV Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül deprem bölgelerine yeniden yardım malzemesi göndereceklerini kaydederek: "Halen Ülkü Ocaklarımıza yardım malzemesi bırakan vatandaşlarımız var. En kısa sürede o yardımları da deprem bölgelerimize ulaştıracağız. Mersinli hemşehrilerimizden yardımda bulunmak isteyenler ellerindeki malzemeleri İl ve İlçe Ülkü Ocaklarımıza bırakabilirler" şeklinde konuştu.

“HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ”

Dünya’nın 3’üncü büyük depremi olarak kayıtlara geçen depremde resmi verilere göre şu ana kadar 12 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Başkan Akgül: “AFAD’ın bildirdiğine göre 12 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, 62 binin üzerinde vatandaşımız ise yaralı. İnşallah kayıp sayısı daha da artmaz. Tek temennimiz bu yönde. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar; 0506 178 3838, 0530 128 2988, 0552 274 0580 numaralı telefonlardan Ülkü Ocakları EKV Mersin İl Başkanlığı'na ulaşarak bilgi alabilirler.

İLÇE OCAKLARDA DA YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığına bağlı Mersin'deki İlçe Ocak Teşkilatları da topladıkları yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştırıyor.

Anamur, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Taşucu, Toroslar ve Yenişehir İlçe Ülkü Ocakları EKV Başkanlıkları da; Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye il merkezi ve ilçelerine 12 kamyon ve 6 tır yardım aracı gönderdi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER