UCLG'nin Barış Ödülü Başkan Seçer'e Takdim Edildi

UCLG’NİN ‘BARIŞ’ ÖDÜLÜ BAŞKAN SEÇER’E TAKDİM EDİLDİ BAŞKAN SEÇER, KÜRESEL ÇAPTA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN PROJE ÖDÜLÜNÜ TESLİM ALDI Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Sosyal Uyum Merkezi projesiyle 7. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde, ‘3. UCLG Barış Ödülü Yarışması’ kapsamında mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı. Güney Kore’de düzenlenen toplantıda ödülü, Başkan Vahap Seçer adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru aldı. Kuru, barış ödülünü Başkan Seçer’e takdim etti. Başkan Seçer, “Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz. İnşallah daha büyük ödülleri kentimize taşıyacağız” dedi. 30’dan fazla ülkeden 55 belediyenin başvurduğu UCLG Barış Ödülüne; Kolombiya, Brezilya, Meksika ve Burundi'den şehirlerle birlikte son 5’e kalarak finalist olmaya hak kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Sosyal Uyum Merkezi projesiyle küresel çapta bir ödüle layık görülmüştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım ve ödüle layık görülen Sosyal Uyum Merkezi projesinin sorumlusu Çağan Coşkuner, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; Güney Kore’de yapılan toplantıya dair bilgiler anlatan heyet, Başkan Seçer’e başarılı projenin mimarı olarak kendisi adına alınan ödül takdim edildi. “Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz” Ödülü takdim eden Kuru’ya teşekkür eden Başkan Seçer, “Güney Kore’de bana vekalet ettiniz. Bu ödülü aldınız, çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz. İnşallah daha büyük ödülleri kentimize taşıyacağız” dedi. Ödüllü Uyum Merkezi projesinin, Mersin’de yaşayan göçmenlerin uyumu açısından önemli bir kapı işlevi gördüğü belirtilen ziyarette, son 2 yılda Uyum Merkezi’nden yararlanan göçmen sayısının 6 bini geçtiği vurgulanarak; halen Türkçe kursları, psikososyal, hukuki destekler, iş ve meslek, eğitim danışmanlık hizmetleri gibi hizmetlerin devam ettiği dile getirildi. Ayrıca, Tarsus’ta mevsimlik işçilere yönelik bir çalışma yapılabileceği ve bu yöndeki çalışmanın hazırlık aşamasında olduğu da ifade edildi.

UCLG'nin Barış Ödülü Başkan Seçer'e Takdim Edildi

UCLG’NİN ‘BARIŞ’ ÖDÜLÜ BAŞKAN SEÇER’E TAKDİM EDİLDİ

BAŞKAN SEÇER, KÜRESEL ÇAPTA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN PROJE ÖDÜLÜNÜ TESLİM ALDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Sosyal Uyum Merkezi projesiyle 7. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde, ‘3. UCLG Barış Ödülü Yarışması’ kapsamında mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı. Güney Kore’de düzenlenen toplantıda ödülü, Başkan Vahap Seçer adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru aldı. Kuru, barış ödülünü Başkan Seçer’e takdim etti. Başkan Seçer, “Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz. İnşallah daha büyük ödülleri kentimize taşıyacağız” dedi.

30’dan fazla ülkeden 55 belediyenin başvurduğu UCLG Barış Ödülüne; Kolombiya, Brezilya, Meksika ve Burundi'den şehirlerle birlikte son 5’e kalarak finalist olmaya hak kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Sosyal Uyum Merkezi projesiyle küresel çapta bir ödüle layık görülmüştü.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım ve ödüle layık görülen Sosyal Uyum Merkezi projesinin sorumlusu Çağan Coşkuner, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; Güney Kore’de yapılan toplantıya dair bilgiler anlatan heyet, Başkan Seçer’e başarılı projenin mimarı olarak kendisi adına alınan ödül takdim edildi.

Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz”

Ödülü takdim eden Kuru’ya teşekkür eden Başkan Seçer, “Güney Kore’de bana vekalet ettiniz. Bu ödülü aldınız, çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı daha iyi noktalara getireceğiz. İnşallah daha büyük ödülleri kentimize taşıyacağız” dedi.

Ödüllü Uyum Merkezi projesinin, Mersin’de yaşayan göçmenlerin uyumu açısından önemli bir kapı işlevi gördüğü belirtilen ziyarette, son 2 yılda Uyum Merkezi’nden yararlanan göçmen sayısının 6 bini geçtiği vurgulanarak; halen Türkçe kursları, psikososyal, hukuki destekler, iş ve meslek, eğitim danışmanlık hizmetleri gibi hizmetlerin devam ettiği dile getirildi. Ayrıca, Tarsus’ta mevsimlik işçilere yönelik bir çalışma yapılabileceği ve bu yöndeki çalışmanın hazırlık aşamasında olduğu da ifade edildi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER