Toros Tarım, Mersin Kadın Kooperatifi’ni Ağırladı

Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi grubu Toros Tarım, Mersin Kadın Kooperatifi’ni Mersin Fabrikası’nda ağırladı. Mersin Fabrikası İdari binasında; Toros Tarım ve Mersin Kadın Kooperatifi arasında iş birliği geliştirebilmesi amacıyla planlanan toplantı, Mersin Kadın Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer ve Mersin Kadın Kooperatifi’nin ortak üyelerinin ziyaretiyle gerçekleşti.

Toros Tarım, Mersin Kadın Kooperatifi’ni Ağırladı

Toros Tarım, Mersin Kadın Kooperatifi’ni

Mersin Fabrikasında Ağırladı

Türkiye’nin en büyük tarımsal sanayi grubu Toros Tarım, Mersin Kadın Kooperatifi’ni Mersin Fabrikası’nda ağırladı. Mersin Fabrikası İdari binasında; Toros Tarım ve Mersin Kadın Kooperatifi arasında iş birliği geliştirebilmesi amacıyla planlanan toplantı, Mersin Kadın Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer ve Mersin Kadın Kooperatifi’nin ortak üyelerinin ziyaretiyle gerçekleşti.

Toplantıda; Mersin Fabrika İşletme Genel Müdür Yardımcısı Emin Yıldız, Toros Tarım Araştırma Planlama ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcı Nermin Aka, Toros Tarım Ar-Ge Müdürü Didem Tümük ve Dijital Pazarlama Müdürü Ali Hikmet Tatarhan, Toros Tarım’ın kurumsal bakış açısını, sürdürülebilirlik değer yaklaşımını, Toros Tarım bünyesinde olan ve devam eden sosyal sorumluluk projelerini Mersin Kadın Kooperatifi ziyaretçilerine anlattı. Kooperatif ziyaretçileri ayrıca Mersin Üretim Tesisi bünyesinde bulunan ve bitki besleme alanında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezi olarak faaliyet gösteren Ar-ge Laboratuvarını da ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldılar. Mersin Kadın Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer ve kooperatif ortak üyeleri ise; kooperatif tanıtımını ve faaliyetlerini aktardı.

Tekfen Vakfı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)’nın, tarım sektöründe kadın girişimcilerin iş sahibi olmalarını teşvik ederek onlara bir gelecek sunma amacıyla başlattığı ve Tekfen Holding ve Toros Tarım da projenin aktif paydaşı olduğu “Kadın Çiftçi Kredisi” projesi ile ilgilendiklerini belirten Kooperatif Başkanı Meral Seçer, başta kadın çiftçilere yönelik eğitim alanı olmak üzere pek çok konuda iş birliğine açık olduklarını vurguladı.

Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

Temel olarak bitki besin maddesi (gübre) üretimine odaklanan Tekfen Kimya Sanayi Grubu’nun çatı şirketi konumundaki Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş., faaliyetlerini mineral gübrelerin yanı sıra suda eriyebilen özel gübreler ve organik/organomineral gübre konularında sürdürmektedir. Klasik gübrelerde Türkiye’deki toplam kurulu üretim kapasitesinin %38’ini elinde bulunduran Toros Tarım, üretim ve pazar payı itibarıyla sektörünün en büyük kuruluşudur. Şirket, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 listesinde 52’nci sırada yer almaktadır.

Mineral gübre faaliyetleri kapsamında Ceyhan, Mersin ve Samsun’daki üç fabrikasında ürettiği Amonyum Nitrat (AN), Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN), Diamonyum Fosfat (DAP) ve kompoze (NPK) gübrelere ek olarak Mersin tesisinde inhibitörlü ve suda çözünebilen gübrelerin de üretimini yapan Toros Tarım, çiftçinin her türlü bitki besin maddesi ihtiyacını tek elden karşılayabilmek amacıyla kendi imal etmediği çeşitleri de ithalat yoluyla temin etmektedir. Şirket, gübre ambalajlamasında kullanılan torba üretimini de kendi bünyesindeki 33 milyon torba/yıl kapasiteli tesisinde gerçekleştirmektedir.

Toros Tarım’ın 2019 yılında bünyesine kattığı Toros Gönen Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile 2020 yılında kurulan Toros Meram Yenilenebilir Enerji A.Ş. ise organik atıkların fermentasyonu yoluyla biyogaz ve biyogazdan elektrik üretimi gerçekleştirmekte, ayrıca gazlaşma sürecini tamamlayan atıklardan katı ve sıvı organik gübre üretimi yapmaktadır. Döngüsel ekonominin başarılı birer örneği olan bu iki yatırım yoluyla son iki yıl içinde Türkiye’deki organik ve organomineral gübre pazarının da en önemli oyuncularından biri haline gelen Toros Tarım, ülkemizin organik madde açısından fakir olan topraklarını besleyerek önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir.

Toros Tarım, gübre sektördeki liderliğini Türkiye’nin her noktasına ulaşan geniş bayi ve yetkili satıcı ağıyla desteklemektedir. Şirket, gübre faaliyetlerine ek olarak Tekfen Holding’in Hizmet Grubu altında toplanan limancılık, serbest bölge işletmeciliği ve akaryakıt işletmeciliği alanlarında da yatırımlara sahiptir.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER