Toplantı Vali Su Başkanlığında Yapıldı

Vali Ali İhsan Su, ‘Üniversitelerde Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık etti.

Toplantı Vali Su Başkanlığında Yapıldı

‘Üniversitelerde Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’ Vali Su Başkanlığında Yapıldı

Vali Ali İhsan Su, ‘Üniversitelerde Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’na başkanlık etti.

Üniversitelerde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güvenlik ve asayiş önlemlerinin ele alındığı toplantıda, öğrencilerin üniversitelerde huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için alınan tedbirler ve ilgili kurumlar arası koordinasyon konuları ile öğrencilerin barınma konuları ele alındı.

Öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir problem yaşamaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydeden Vali Ali İhsan Su, Yurt-Kur Taşucu kız öğrenci yurdunun yapılan zemin etütleri sonrası kullanılmayacağının belirlendiğini, yurtta kalan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Silifke’deki 23 Nisan Gençlik Kampı'nın kız öğrencilerin hizmetine sunulduğunu açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından üniversitelerde alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili sunumun yapıldığı toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Vali Yardımları İbrahim Küçük ve Alperen Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile KYK Sorumlusu Ayşe Yağcı katıldı. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER