Silifkeliler Derneğinden MGC’ye Ziyaret

İstikbal Özel Haber/-Fatma Aydın- Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vasfi Gümüş,

Silifkeliler Derneğinden MGC’ye Ziyaret

Silifkeliler Derneğinden MGC’ye Ziyaret

İstikbal Özel Haber/-Fatma Aydın- Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vasfi Gümüş, Başkan Yardımcıları: İsmail Yılmaz, Ayşe Bozkurt Akıncı, Sekreter Mehmet Satıcıoğlu, Sayman Mehmet Odabaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri:Ahmet Yılmaz, Özge Metin, Adem Ak, Hüseyin Ak ve Dernek Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Şen Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.  MGC Başkanı R.Kaya Tepe’ye dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Vasfi Gümüş, Mersin gündemi ve yaklaşan seçimler ile ilgili aday adayları hakkında düşüncelerini içeren dernek basın bildirisini verdi.

MGC Başkanı R. Kaya Tepe, ziyaretlerinden dolayı Dernek Başkan ve yönetimine teşekkür etti, basın olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği basın bildirisi şöyle;  “Öncelikle son aylarda ülkemizin yaşamış olduğu felaketlerden dolayı üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz. Ülkemizde ve komşumuz  Suriye'de  Deprem ve Sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza  Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, ülkemize başsağlığı ve metanet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken de felaketin neden olduğu yaraların bir an önce sarılmasını ve bir daha böyle acıların yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınmasını temenni ediyoruz. Deprem felaketinde birçok Silifkeli hemşehrimizde hayatını kaybederken, aileleri de perişan olmuşlardır. Felaketler sonrasında herkes gibi derneğimiz Mesider ,Silifkeli hayırsever hemşehrilerimiz ve kurumlarımız da felaketzedelere elinden gelen yardımları yapmışlardır.

Bu felaket ve ülkemizin yaşadığı acı nedeniyle de Mart ayında yapmayı planladığımız geleneksel Silifkeliler Gecesini iptal etmiş bulunuyoruz. Fakat bunun yerine  mübarek Ramazan ayında üyelerimizi ve hemşehrilerimizi iftar proğramlarında buluşturacağız.

Kamuoyunun bildiği üzere Mayıs ayında ülkemiz Cumhuriyetimizin 100 yılı bitip 2. yüzyıla girerken çok önemli Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandığa gidecek. Vatandaşlarımız önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkemizi yönetecek kadroları seçecek.

BİZİM İÇİN SİLİFKE'NİN ALTERNATİFİ YOKTUR

Hangi siyasi parti, hangi iktidar tarafından olursa olsun kentimiz ve ülkemizin gözbebeği Silifke'miz  hakettiği ilgiyi ve önemi maalesef  görmemiştir. Bütün Silifke kamuoyu bunun farkındadır. Geçmişe göre çok çok daha eğitimli ve bilinçli olan Silifke seçmeni buna DUR diyecektir. Siyasi partilere aday adaylığı başvurularının olduğu ve siyasi partilerin adaylarını belirleme sürecine girdiği şu günlerde bu açıklamayı yapmak Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizim yükümlülüğümüzdür.

Başkan Gümüş, 2023 yılı Dernek takvimini MGC Başkanı R. Kaya Tepe'ye verdi...

Seçimlere girecek bütün siyasi partiler milletvekilliği aday listelerinde Silifkeli adaylara "Seçilecek Sıralarda" yer vermek zorundadır. Silifkeli seçmenler ve STK 'ların ortak talebi budur. Hemşehrilerimiz bu haklı taleplerine gereken hassasiyeti göstermeyen siyasi partilere hakettiği cevabı sandıkta verecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin bütünlüğüne zarar vermeyen, tehlike arz etmeyen her siyasi görüşü bünyesinde barındıran, bütün siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede olan derneğimiz Mesider, seçmenlerimizin  "Silifkeli Adayları" desteklemesi konusunda da elinden gelen çabayı gösterecektir. Unutulmasın ki hiç bir siyasi parti vazgeçilmez değildir. Silifkeliler olarak vazgeçilmezlerimiz ülkemizin ve Silifke'mizin çıkarlarıdır. Her siyasi partinin bir alternatifi vardır, fakat bizim için Silifke'nin alternatifi yoktur.

MİLLETVEKİLLERİMİZİ 28.DÖNEM DE TBMM' NDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Silifkeliler olarak başta Silifke'miz ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemizin sosyal, ekonomik, güvenlik ve ekolojik açılardan çıkarlarını koruyacak milletvekillerimizi 28.dönem de TBMM' nde görmek istiyoruz. Partilerin adaylarını belirleme süreci bittiğinde belirli olan adaylarla Silifke için çalışmalarımız devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2023, 16:28

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER