“Sıcaktan Bunalan Vatandaşa Serinleme Noktaları”

Hava sıcaklığının 38 dereceyi, nemin % 85’i bulduğu Mersin’de, vatandaşlar ve pazarcı esnafı için Erdemli Belediyesi açık hava serinleme sistemi kurdu.

“Sıcaktan Bunalan Vatandaşa Serinleme Noktaları”

Sıcaktan Bunalan Vatandaşa Serinleme Noktaları”

Hava sıcaklığının 38 dereceyi, nemin % 85’i bulduğu Mersin’de, vatandaşlar ve pazarcı esnafı için Erdemli Belediyesi açık hava serinleme sistemi kurdu. Başta Pazar yerleri olmak üzere hastahane önünde kurulan serinleme noktaları vatandaşa rahat bir nefes aldırıyor.
Artan hava sıcaklıklarına nemde eklenince vatandaş serinlemenin yollarını arıyor. Vatandaşın bu ihtiyacını bir nebze de olsun çözmek için kolları sıvayan Mersin Erdemli Belediyesi, Pazar yerlerinin tamamını kapsayacak şekilde serinleme noktaları kurarken, Erdemli Devlet Hastahanesi önüne de aynı ‘açık hava serinleme sistemi’ni “ kurdu.
Aşırı sıcaklarda, alışveriş yapan ve dışarda beklemek zorunda kalan vatandaşlara rahat bir nefes aldırmak için, ‘serinleme noktaları’ projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda açık hava serinleme sistemini kurduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Aslında biz dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. İklimi, denizi, doğası, tarihi güzellikleriyle birlikte Erdemlimiz dünyanın cenneti. Fakat Erdemlimiz, yaz aylarında ciddi bir sıcaklık ve nem oranına sahip. Kırk dereceye yaklaşan bir sıcaklık ve yüzde doksan nispetinde bir nem oranına sahip Erdemlimiz. Özellikle Erdemlimizde üreticilerin ürünlerinin pazarla buluşturması adına, Erdemli’de ekonomik alanda güzel bir hizmet sunan pazarcı esnafımızın çok nezih bir ortamda faaliyetlerini icra etmeleri için ‘Açık Alan Soğutma Sitemini’ Pazar yerinde kurduk. Esnaflarımızın ciddi bir memnuniyeti var. Biz Pazar alanına daha çok insanımızın, daha çok vatandaşımızın gelmesi adına ve esnaflarımızın rahat bir ortamda, nezih bir ortamda faaliyetlerini sürdürmesi adına bu sistemi kurduk” diye konuştu.


“Vatandaş ve Esnaf Durumdan Memnun”
Açık hava serinleme sistemi hem pazarcı esnafını hem de vatandaşa nefes aldırdı. Kurulan sistem sayesinde serin ortamda satış yapmanın mutluluğunu yaşayan Pazar esnafı Hasan Yılmaz, “ Oh ne güzel, püfür püfür çayımızı yudumluyoruz, teşekkürler başkana. Çok çok iyi, eskiden biz alışveriş merkezine gidiyorduk şimdi vatandaş buraya gelecek serinlemeye. Esnafta, vatandaş da şu anda mutlu maşallah” diye konuştu.
Vantilatörün hem esnaf için hem de müşteri için çok faydalı ifade eden Pazar esnafı Meryem Kurşun, “Bizim Mükerrem Tollu var ya hep ilkleri yapıyor maşallah. Vantilatörü taktı çok memnun olduk, serinledik, hem müşterimiz hem de esnafımız rahatladı yani. Çok şükür inan ki bugünleri önceden düşünseydik, aklımıza gelmezdi böyle bir şeyler yaşayacağımızı, böyle hizmet göreceğimizi. Gerçekten çok rahatız ve iyiyiz, Allah’a şükür pazarcı mıyız pazarcıyız ama en iyisiyiz Allah’a şükür” diye konuştu.
Pazarcılara bu sistemi getirdikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden Pazar esnafı Elif Tekin, “Allah razı olsun bin kere. Bin kere Allah razı olsun. Yani her şeyi dört dörtlük yapıyor” diye konuştu.
Pazarda gezerken serinliğin çok iyi geldiğini ifade eden Fatma Karcı, “Erdemli Belediyesi’ne teşekkür ederiz, baya serinlemiş” diye konuştu.
Serin havada pazar alışverişi yapabildiği için memnuniyetini ifade eden Zeynep Doğan, “Ben de çok memnun oldum, başkana teşekkür ederim. Daha iyi hizmetleri zaten yapıyor, söylemeye gerek yok” diye konuştu.
Daha önce sıcak havada satış yaptığını ifade eden Pazar esnafı Hacı Abdullah Yırtar, “Çok iyi Allah razı olsun başkanımızdan. Güzel serinledik, hava ortalık güzel. Yanıyorduk, yanıyorduk” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER