SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR VE VALİ PEHLİVAN, GENÇLİK BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Buluşması programına katıldı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI  KACIR VE VALİ PEHLİVAN, GENÇLİK BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI SAYIN MEHMET FATİH KACIR VE VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GENÇLİK BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Buluşması programına katıldı.


Vali Pehlivan, yapmış olduğu konuşmasında; “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın İlimize teşrifleriyle, sanayi ve teknoloji alanındaki, yatırımları, geleceğe yönelik atılacak adımları ve diğer birçok konuyu ele alma fırsatımız oldu.  


Bugün Sayın Bakanımız bizlere bir de sürpriz yaptı. Türkiye'nin evladı Mersin'imizin Silifke İlçemizin evladı ve ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’yı bizimle buluşturdu. İstanbul'daki Teknofestte, Sayın Cumhurbaşkanımız, Alper Gezeravcı’nın elini kaldırarak Türkiye’ye tanıttığında ve ilk uzay yolculuğunu gerçekleştirdiğinde 81 vilayetteki 85 milyon insanımız heyecan duydu.  Bununla birlikte kendisinin Mersinli olduğunu öğrendiğimizde kendisiyle irtibata geçerek heyecanımızı paylaştık. O günden bugüne bütün vatandaşlarımız gibi süreci adım adım takip ettik. Nitekim uzaya gittiği o anlarda biz de Silifke meydanındaydık. Oradan selamlarımızı, iyi dileklerimizi ve dualarımızı göndermiştik. 


Alper Gezeravcı’nın yolculuğu çok şükür sağ salim bitti. Başarılı bir şekilde misyonunu tamamlayıp hem ülkemize döndü hem de bugün İlimizde bulunuyor. Bu uzay yolculuğu Cumhuriyet’imizin 100. yılına denk geldi.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle; “Türkiye Yüzyılı” ve ülkemizin ikinci yüzyılına adım attığımız döneme denk geldi.  İnanıyoruz ki bu birçok alanda olduğu gibi milli teknoloji hamlesiyle ilgili birçok alanda ayrı bir kapı açacaktır. 


Bu yolda, siz gençlerin kendinizi en iyi şekilde geliştirerek ilerleyeceğinize ve çok güzel, çok önemli, çok büyük eserler ortaya koyacağınıza inanıyoruz. Bu çalışmaları hep birlikte yaparak ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacağız.” dedi. 


Programda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyesi ve ilk Türk Astronotu Alper Gezeravcı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da birer konuşma gerçekleştirdiler.

 
Programa; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Mersin Milletvekilleri Havva Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER