Şahin, “Millet İttifakı’nın Gündeminde Aleviler Yoktur!”

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, Federasyon adına yaptığı yazılı basın açıklamasında Millet İttifakı tarafından açıklanan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne eleştiride bulundu.

Şahin, “Millet İttifakı’nın Gündeminde Aleviler Yoktur!”

Şahin, “Millet İttifakı’nın Gündeminde Aleviler Yoktur!”

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, Federasyon adına yaptığı yazılı basın açıklamasında Millet İttifakı tarafından açıklanan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne eleştiride bulundu.

Başkan Şahin, “Ülkemizin seçim sathı mailine girmesiyle birlikte, çeşitli siyasi partiler seçmenlere vaatlerini açıklamaya başladı. Elbette, seçimlerin yüksek seviyede nezaket içerisinde ve hizmet yarışı olarak anlaşılması Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu olarak en büyük arzumuzdur.

Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini daha da anlamlı kılan, seçilecek 14. Cumhurbaşkanımızın Anayasa’dan kaynaklanan yetkileri ile vaatlerini gerçekleştirme gücüne sahip olmasıdır.

Bilindiği gibi, 13. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım 2022 tarihinde yayınladığı bir kararname ile Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulmasına imza atmıştı. Başkanlık kararnamesi öncesinde TBMM’de kabul edilen bir torba yasa ile cemevlerinin yapımı, onarımı, arsa tahsisi, elektrik ve su giderlerinin karşılanması gibi hususlar hükme bağlanmış, belediyeler ve yerel mülki amirler görevli kılınmıştı.

Alevi inanç toplumunu temsilcisi olarak sevinçle karşıladığımız bu düzenlemelerin, yeni yasama döneminde daha da iyileştirilmesini beklerken, 30 Ocak 2023 günü, Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi parti tarafından açıklanan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” bizleri tam anlamıyla hayal kırıklığına uğratmıştır.” Dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN GÜNDEMİNDE ALEVİLER YOKTUR!

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin ortak metinde Alevilerin yer almadığı iddiasında bulunarak üzüntülerini dile getirdi. Başkan Şahin, “Üzülerek tespit etmekteyiz ki, Millet İttifakı’nın iktidar olduğunda yapacaklarını en ince detaylarıyla anlatan 244 sayfalık “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”nde tek kelime ile olsa dahi, Aleviler yer almamıştır.

MİLLET İTTİFAKI, TOPLAM SEÇMEN İRADESİNİN % 20’SİNİ AÇIKÇA YOK SAYMIŞTIR

Yaklaşık 64 milyon kişinin oy kullanacağı tahmin edilen 2023 seçimlerinde, en az 12 milyon 800 bin Alevinin oy kullanacağı gerçeğine karşılık, Millet İttifakı, toplam seçmen iradesinin % 20’sini açıkça yok saymıştır.

Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar herhangi bir yasal meşruiyete dahi sahip olmayan Alevilerin kamusal yaşama katılımlarının artırılması, yeni cemevleri inşa edilerek inanç özgürlüğü alanının genişletilmesi, Alevi öğrencilerin din eğitimi sorunu, ülkemizin mezhepsel çatışmalardan uzaklaştırılarak demokratik ve barış toplumu yaratılması ve benzeri taleplerimiz Millet İttifakı’nı oluşturan 6 parti tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmadığı ortaya çıkmıştır. Millet İttifakı’nın gündeminde Aleviler yoktur!

Hayvan haklarına özel bir bölüm ayıran Millet İttifakı, Alevilerin haklarını görmezden gelmiştir. Anlaşılan, Millet İttifakı nezdinde Alevilerin haklarının, hayvan hakları kadar dahi değeri ve önemi yoktur.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu olarak basına ve halkımıza açıklıyoruz ki, 100 yıldır kamusal alanda görmezden gelinen, dışlanan, ayrımcılığa uğrayan Alevilerin de Millet İttifakı’nı seçim sandığında görmeme hakkı doğmuştur.” Dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER