Sağır: “16 Ekim’de Ankara’dayız!”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır eczacıların mitinge hazırlandığını duyurdu.

Sağır: “16 Ekim’de Ankara’dayız!”

Sağır: “16 Ekim’de Ankara’dayız!”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır eczacıların mitinge hazırlandığını duyurdu. Oda toplantı salonunda yapılan basın toplantısına Başkan Özgün Sağın ve yöneticiler vebasın mensupları katıldı.

Sağır; “46 Bini Aşkın Eczacı Sorunlarına Kalıcı Çözüm İstiyor

Mesleğimize Yapılan Haksızlıklara “Dur!” Demek İçin

16 Ekim’de Ankara’dayız”  sözlerine ile basın toplantısına başlayan sağır, iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini iddia etti.

Başkan Sağır: “Hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır kamu yararına hizmet veren biz eczacılar,içinde bulunduğumuz zorlu koşulları ve yaşadığımız hak kayıplarını bütün ayrıntılarıyla duyurduk. Sorunlarımıza çözüm bulunmaması halinde hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılarına erişmekte güçlük yaşayacağını, çünkü iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini aktardık.

Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid – 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını ifade ettik.

Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı çözümün bulunması gerektiğini ısrarla vurguladık.

Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Biz eczacılar hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen sahada hasta ve eczacıyı karşı karşıya getiren, ilaç fiyat farklarından kaynaklı sıkıntıları defalarca dile getirdik.

Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik.

İstihdam planlaması yapılmadan, her geçen gün sayısı artan eczacılık fakültelerinin ve kontenjanlarında ki artışın, geleceğin işsiz eczacı ordusunu yarattığının altını çizdik. Niceliğin değil, niteliğin öneminden bahsettik.

Ama görmezden gelindik, yok sayıldık.

Şimdi halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamadığımız için sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitinginde, gerek kamuda gerek eczanelerinde gerek ilaç sanayinde görev yapan, gerekse gelecek kaygısı taşıyan öğrenci meslektaşlarımızla Birlik’te yükselteceğiz!

Mersin Eczacı Odası olarak meslektaşlarımız ve en büyük destekçimiz eczane teknisyenlerimiz ve Güney Ecza Kooperatifimizle birlikte katılacağımız mitingde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek diğer katılımcılarla birlikte omuz omuza mesleğimiz için ayakta olacağız. Uğradığımız haksızlıklara;

         ECZANELERDEKİ EKONOMİK ÇIKMAZLARA

         ECZACILARIN YOK SAYILMASINA

         KONTROLSÜZ AÇILAN FAKÜLTELERE

         KAMU ECZACILARININ HAK KAYIPLARINA

         İLAÇ YOKLUKLARINA

         İLAÇ FİYAT FARKLARINA

 hep birlikte “Dur” diyeceğiz!

Çıktığımız bu yolda bize destek olan, güç veren bütün meslektaşlarımıza, eczane teknisyenlerimize, öğrenci arkadaşlarımıza, dağıtım kanallarında ki emekçilerimize, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz.”Dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2022, 14:19

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER