“Projeyi Biz Yaptığımız İçin, Birileri Engellemek İstiyor!”

Başkan Gültak, Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi hakkındaki bilgi kirliliği ve iddialara tepki gösterdi… “Projeyi Biz Yaptığımız İçin, Birileri Engellemek İstiyor!”

“Projeyi Biz Yaptığımız İçin, Birileri Engellemek İstiyor!”

Başkan Gültak, Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi hakkındaki bilgi kirliliği ve iddialara tepki gösterdi…

“Projeyi Biz Yaptığımız İçin, Birileri Engellemek İstiyor!”

Başkan Gültak, ‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi’ ile ilgili kent kamuoyunda yaratılmak istenen bilgi kirliliğine ve çeşitli iddialara karşı yaptığı açıklamada; “Çamlıbel’e oteller, yüksek binalar, AVM’ler veya marina yapılacağı iddiaları doğru değildir. Mersin’in bir marka değeri oluşacakken birileri ‘Biz yapıyoruz’ diye; ‘Cumhur İttifakı’nın adayı yapıyor’ diye projeyi engellemeye çalışıyor” dedi.

Çamlıbel esnafı ve sakinleri ile bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bölge esnafı ve vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda proje hazırlandığını belirterek; “Sayın Lütfi Elvan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile birlikte projeyi vatandaşlarımıza anlattık. Fakat Mersin Kent Konseyi adı altında birileri ve bazı gazetecilerin bilgi kirliliği yarattığını duyuyor ve görüyorum.

Bunca sahili olan Mersin’de Su Sporları Merkezi maalesef yok ve biz bunu yapmak istiyoruz. Yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alan olacak. Bu alanların çoğu da su sporları merkezi olacak. Yerli ve yabancı sporcular gelecek, Avrupa Yelken Şampiyonası’nın bazı ayakları gerçekleşecek. Dolayısıyla birilerinin söylediği gibi buraya otel veya yüksek binalar yapılacağı doğru değil” şeklinde konuştu.

“Anayasası hazırlandı, imarı bitti ama kavga sürüyor”

Başkan Gültak, Mersin Kent Konseyi’nde Çamlıbel esnafı ve sakinlerine aktarılan bilgilerin yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Buranın imar çalışmalarını yaparken Şehir Plancıları Odası Başkanımız, Mimarlar Odası Başkanımız ve STK’larla görüştük. İmar çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e göstermemize rağmen bugün kavga sürüyor. Buranın yoğunluğu 0,2’dir, yapılacak binaların maksimum yüksekliği 7 buçuk metredir.

Yapılacak kapalı alanın da 13 bin metrekareyi geçme şansı yoktur. Anayasası hazırlandı, imarı bitti, fizibilite çalışmaları tamamlandı ve Bakanımız Karaismailoğlu’nun imzasıyla Strateji Daire Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Oradan Çamlıbel Su Sporları Merkezi Barınaklarının ‘Yap-İşlet-Devret Modeli’ ile ihaleye çıkması için izin isteniyor. Fizibilite raporlarına bakılacak. Yakın tarihte Cumhurbaşkanlığı’nın onayı ile Bakanlığımız açık ihale yapacak. İhale aşamasında da proje ortaya çıkmış olacak.”

“Oteller, yüksek binalar veya AVM yapılacağı iddiaları doğru değildir”

Mersin kamuoyunda bilgi kirliliği yaratıldığını ifade eden Başkan Gültak; “Öyle şeyler anlatılıyor ki sanki buraya oteller, yüksek binalar, AVM’ler, marinalar yapılıyor… Bunların hiçbiri doğru değildir. Yapılacak tek şey 13 bin metrekarelik kapalı alan ve bu alanların da 7 buçuk metre yükseklikte olacağıdır. İhalenin ardından başta Çamlıbel sakinleri olmak üzere tüm Mersinliler ile projeyi paylaşacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“Projeyi biz yapıyoruz diye, birileri engellemek istiyor”

Başkan Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından projeye karşı ‘yürütmeyi durdurma davası’ açıldığını da kaydederek; “Çamlıbel esnafı ve vatandaşlarımızın kabul ettiği bir projeye neden yürütmeyi durdurma davası açarlar, anlamış değilim. Su sporları ve Avrupa şampiyonalarının bazı ayakları burada oynanacak. Hem Çamlıbel hem Mersin hem de Türkiye’nin bir marka değeri oluşacakken birileri ‘biz yapıyoruz’ diye, ‘Cumhur İttifakı’nın adayı yapıyor’ diye engellemeye çalışıyor” dedi.

“Mersin için bir vizyon projesidir”

Her türlü engelleme girişimine rağmen projenin hayata geçeceğinden emin olduğunu dile getiren Başkan Gültak, sözlerini şöyle bitirdi; “Böyle sahillere sahip Mersin’de bugüne kadar herhangi bir belediye başkanının tesis ve çalışma yapmaması vizyonsuzluktur. Mersin sahiline güzel bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Kent Konseyi’nde konuşulan ve bazı gazetecilerin köşe yazılarında yazdıkları bilgiler doğru değildir. Herkes rahat etsin, Mersin’e vizyon sahibi olan bu projeyi kazandırmış olacağız.”

“Çamlıbel ilgi gören bir alan olacak”

Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Karadeniz de bölge esnafı ve sakinlerinin projenin gerçekleşmesini istediğini belirterek; “Esnafımız sadece kazançlarına mani olacak bir proje istemiyor. Mahallem ve Mersin adına güzel bir proje olacağını düşünüyorum. Çamlıbel güzel ve ilgi gören bir yer olacak. Kent Konseyi’nde bize anlatılan, AVM’ler ve otel yapılacağıydı. Ancak Başkanımız Sayın Gültak, bunların doğu olmadığını söyledi; 7 buçuk metre yüksekliği geçmeyecek kafe ve işyerlerinin olacağını anlattı. Biz de bunu istiyoruz” dedi.

“Çamlıbel’in yeniden canlanmasını istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Fevzi Karaca ise 30 yıldır Çamlıbel’de yaşadığını belirterek, “Çamlıbel Mersin’in en nezih semtlerinden biriydi. Fakat AVM’ler açıldıktan sonra düşüş yaşadı, işyerleri kapandı. Biz tekrar canlanmasını istiyoruz. Projenin maket halini de görmek isteriz. Her türlü güzel projeye varız ve Çamlıbelliler olarak destekleriz. Bu bizim hakkımız” dedi.

“Projeye ideolojik bir yaklaşım gördük”

Âdem Hakan Bilgiç ise, 1972 yılından beri Çamlıbel’de yaşadığını ve esnaflık yaptığını ifade ederek; “Bölgede Su Sporları Merkezi yapılmasını hem mahalle sakini hem de esnaf olarak destekliyorum. Kent Konseyi’nde bize gösterilen projede bazı ideolojik şeyler gördük. Kent Konseyinde bize anlatılanlarla Başkanımız Gültak’ın anlattıkları arasında büyük farklılıklar var. Dernek olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu istedik ancak alamadık” dedi.

“Bilgi kirliliği vardı”

Tekneler Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi İlhan Faydaver de Mersin Kent Konseyi toplantısına kendisinin de katıldığını belirterek şöyle konuştu; “Orada bilgi kirliliği vardı. Herkes (projeyi) başka şekilde anlatmaya çalıştı. Bir eğitimci olarak sorular sordum fakat verilen bilgiler kopuktu. Belli katlarda otel ve binaların yapılacağı söylendi. Burada yer alan teknelerle ilgili net bilgi verilmemişti. Çamlıbel, Mersin’in merkezinde bir yer fakat yıllar içerisinde gerilerde kaldı. Projenin buraya yapılmasıyla birlikte buraya değer katacağına inanıyorum.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER