Pakistan Yardım Gemisi Limana Geldi

Pakistan'dan Ülkemize İnsani Yardım Malzemesi Getiren 2. Gemi, Mersin Limanı'na Geldi

Pakistan Yardım Gemisi Limana Geldi

Pakistan'dan Ülkemize İnsani Yardım Malzemesi Getiren 2. Gemi, Mersin Limanı'na Geldi

Pakistan'dan, ülkemizde yaşanan deprem afeti nedeniyle gönderilen insani yardım malzemesi yüklü 2. gemi, Mersin Limanı'nda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid tarafından karşılandı.

Gemiyi karşılayan heyet, 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından Ülkemizdeki afetzedeler için yardım getiren Pakistan Donanmasına ait Pns Moawın isimli yardım gemisini ziyaret etti.

Pakistan donanmasına ait Pns Moawın Gemisi üzerinde gerçekleştirilen törende aynı zamanda Pakistan’ın 23 Mart Milli Gün’ü etkinlikleri kapsamında iki ülkenin Milli marşları okundu. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in mesajlarının okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Büyükelçi Yousaf Junaid; iki ülke arasında güçlü kardeşlik bağlarının olduğunu ve ülkemizde meydana gelen afetten dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek depremde yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.

Ülkemize gönderilen insani yardım malzemelerinin devir teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; “6 Şubat'ta ülkemizde büyük bir afet yaşadık. Depremin ilk anlarından itibaren devletimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sayın Bakanlarımız ve Bakanlıklarımız ile bütün kurum ve kuruluşlar, 81 ildeki 85 milyon vatandaşımız kenetlendi ve depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu süreçte ülke olarak kenetlenerek bütün imkanlar seferber edildi. Uluslararası düzeyde ülkemize ulaştırılan yardımlar da bu bağlamda bizleri mutlu etmektedir.

20 Mart tarihinde dost ve kardeş ülke Pakistan'dan gelen yardım gemisini Sayın Büyükelçimiz ile karşılamıştık. Pakistan’ın, “Milli Gün”ü olan bugünde yine bir yardım gemisini karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Pakistan Devleti ve Pakistanlı kardeşlerimiz için ziyadesiyle anlamlı olan Milli Günlerini tebrik ediyorum. Hayırlara ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum. Böyle anlamlı bir günde, böyle anlamlı bir ziyaret ve böyle anlamlı bir yardımı da ilimiz kanalıyla ülkemize ulaştırdıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum.

Türkiye ve Pakistan kardeş ülkedir.

Pakistan, bu yardımlarla kardeşliğini bir kere daha ortaya koymuş oldu. Göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı Sayın Büyükelçi ve burada bulunan Pakistan heyeti nezdinde Pakistan Devleti'ne ve Pakistan halkına şükranlarımı sunuyor, yaşadığımız bu deprem afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kere daha rahmetle yad ederek yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ise;” Pakistan halkının bizim kalbimizde çok farklı ve çok özel bir yeri vardır. Pakistan hatırlanacağı gibi, milli mücadele yıllarında bize maddi ve manevi anlamda çok destek verdi. Bugün de baş başa kaldığımız bu afette yine aynı kardeşlik, dostluk ve hissiyat ile yanımızda olduğu için Pakistan’daki kardeşlerimize kalbi şükranlarımı sunarken yaşadığımız bu deprem afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kere daha rahmetle yad edip yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da yapmış olduğu konuşmasında; “Dün Pakistan’da meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aralarında derin tarihi, kültürel ve beşeri bağların bulunduğu Türkiye ve Pakistan, zor zamanlarda hep birbirlerinin yanında durmuşlardır. Biliyoruz ki Pakistan'ın, Türk Milletinin gönlünde her zaman müstesna bir yeri vardır ve bu duygular karşılıklıdır.

Ülkemiz, 6 Şubat'ta insanlık tarihinin en büyük doğal felaketlerinden biriyle sarsıldı. Art arda gelen depremler nedeniyle 14 milyon vatandaşımızın yaşadığı bölgede, çok ciddi yıkım ve can kayıpları meydana geldi. Devletimiz tüm kurumlar ve tüm imkanlarıyla ilk andan itibaren sahadaydı. İnanıyoruz ki; Rabb'imizin rahmet ve inayeti, devletimizin kudret ve gayreti ve dostlarımızın yardımıyla Türkiye bu yaraları en kısa sürede saracaktır. Ülkemizi güzel günlerine hızla döndüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın Gemi Şeref Defterini imzalamasının ardından Pakistan heyeti ile görüşme gerçekleştirildi.
Konuşmaların ardından gemiden yardım malzemeleri tırlara yüklenmeye başlandı. Gemideki yardımlar, işlemlerin ardından AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen İllerimize ulaştırılacak.

Pakistan donanmasına ait Pns Moawın gemisiyle, Ülkemize gönderilen insani yardım malzemelerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; Valimiz Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve beraberindeki heyet ile birlikte, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Vali Yardımcısı ve Liman Mülki İdare Amiri İbrahim Küçük, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Binbaşı Fecri Yılmaz, Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk ve Afad görevlileri katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER