Ortadoğu’ya Barış

Barış diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bahar getiriyoruz diye ülkelerde başkan değiştirenler, huzuru getirdik diye kan ve gözyaşı döktürenler,

Ortadoğu’ya Barış

Barış diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bahar getiriyoruz diye ülkelerde başkan değiştirenler, huzuru getirdik diye kan ve gözyaşı döktürenler, kutsanmış topraklar uydurması ile insan kanı dökenler; dünyanın toprağını sahiplenmek atalarınıza kalmadı, size de kalmayacak.

Her yer karanlık olduğunda ve her gün gün doğduğunda,  dünyanın üzerinde yaşayan tüm canlıların ortak kullandığı tek şey vardır güneş. O güneşi canlılara esirgeyen ve bağışlayan ise Allah’tır.

Yalancı baharlarla, barış söylemleri ile güneşi göstermek istemeyenler ise Allah’a karşı gelenlerdir. Allah’ın sevgili kullarına zulüm edenlerdir. Evlerinden yurtlarından edenlerdir.

İslam inancında insana zulmetmek yoktur. Aksine mazlum insanlara el uzatmak vardır. Onların ihtiyaçlarına yardım etmek vardır. Fakat son bir aydır Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek isteyen İsrail adında bir devlet vardır. İbadet yerlerini, hastaneleri, okulları bombalayan, masum çocukları, annelerini ve mazlum insanların üzerlerine tonlarca bomba yağdıran gecekondu bir devlet. Adeta insanlığın üzerine ölüm olup yağmaktadır. Dünya ise sessiz. Devlet adı altında terör estiren İsrail ordusunun tek güvencesi ve dayısı Amerika Birleşik Devletleridir. ABD, savaş gemilerini göndermiş birde üçüncü ülkeler karışmasın emrini vermiş… Böylece Filistin halkına uygulanan soykırıma, yapılan katliama ortak olmuştur. Tıpkı Irak ve Suriye’de destekledikleri PKK/YPG vs… terör örgütleriyle ellerini Türk kanına boyadıkları gibi…

Yanlarına kalmaz elbet! Gün gelir devran döner ABD’de, Amerikalı vatandaşlar da Türk insanına ihtiyaç duyar. “Belki yarın belki yarından da yakın!” Yani Amerika iç savaşında köleliğin kaldırılmasına karşı çıkan ABD güçlerine ambargo koyduğumuz günler gibi…

Bu korkuyla nasıl devlet olmuşlar şaşıyorum… İsrail’den bahsediyorum. Kudüs şehrinde Cuma namazı kıldırmamak için Filistinlilerin üzerlerine gaz bombaları atan İsrail ordusu evlerin üzerlerine de silahla nişan alıyorlar. (Geçen Cuma günü TRT haberlerinde canlı izledim.) Yani her an bir yerden saldırı olacak korkusuyla elleri tetikte bekliyorlar. Direniş göstermeyen halktan bile korkan İsrail askerleri düzenli bir ordu ile karşılaşsa ne yapar acaba gerçekten çok merak ediyorum?

Aslında ben ABD’ye seslenmek istiyorum. Yol yakınken vaz geç İsrail’in gerçekleşmeyecek sevdasından… Ortadoğu’ya gerçekten güneş doğsun, barış gelsin…5000 yıllık mazisi olan Filistinliler devletine kavuşsun.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2023, 14:43

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER