Oda Başkanlarından Emniyet Müdürü Aslan’a ziyaret

Oda Başkanlarından Emniyet Müdürü Aslan’a ziyaret

Başkan Dinçer ve Oda Başkanlarından Emniyet Müdürü Aslan’a ziyaret

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kurulu meslek odası başkanları ile birlikte Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini iletti.

Başkan Dinçer ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’a hoş geldiniz dileklerini ileterek teşkilatın yapılanması ile bilgi verdi. Başkan Dinçer, “İl genelinde 69 meslek odamız ile bu odalarımıza bağlı 60 bine yakın esnaf ve sanatkarımıza hizmet vermekteyiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın yerelde ve genelde çözüm bekleyen sorunlarını çözme gayreti içerisinde hareket etmekteyiz. Bu bağlamda ilimizin mülki amiri başta olmak üzere, emniyet müdürlüğü ve diğer kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler ve STK’larla sürekli dialoglar içerisindeyiz” dedi.
Esnaf teşkilatı olarak halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra yasaların uygulanmasında da en büyük payın sahibi emniyet teşkilatıyla sürekli iç içe olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “Esnafımız vatanına, milletine, bayrağına bağlı, devletine karşı her türlü yasal sorumluluğu yerine getiren bir kesimdir. Bu sorumluluğu yerine getirirken, terör ve asayiş konularında olayların içerisinde yer almamaya azami özen gösterir” diye konuştu.
Mersin’in son yıllarda aldığı yoğun göçün getirdiği olumsuzluklara rağmen, emniyet teşkilatının gösterdiği başarılı çalışmalarla güvenli bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Dinçer, “Bu huzur ortamının sağlanmasında en büyük pay polisimize aittir. Esnaf teşkilatı bu huzur ve güven ortamının sağlanmasında, polisimize ve tüm güvenlik güçlerine imkanları ölçüsünde katkı sunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı esnafımızın asayiş yönünden daha iyi korunacağından şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ise gösterilen nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, polisin vatandaşın huzur ve güveninin sağlanması amacıyla 24 saat görev başında olduğunu belirti. Aslan "Mersin’imizin huzur ve güvenliği için esnaf teşkilatımız başta olmak üzere tüm STK’lar ve kurum kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacağız. Amacımız Mersin’e hizmet etmek. Bu bir hizmet davası. Benden önceki Emniyet Müdürümüzün tesis ettiği güven ve huzur ortamını bizlerde sürdüreceğiz” dedi.
Emniyet Müdürü Aslan  şöyle devem etti: “insanların güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması, karınlarının doyurulmasına kadar önemli bir ihtiyaçtır. Kendini güvende hisseden bir toplumda ise suç olayları en asgariye inecektir. Bu konuda esnafımız ve halkımızın polise destek olması gerekmektedir. Çünkü esnafımızın ve halkımızın desteği olmadan polisin başarılı olması beklenemez. Ben esnaf teşkilatımızca gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı teşekkürlerimi iletiyorum”
Başkan Dinçer’e ziyaretinde Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve Mezitli Esnaf Odası Başkanı Mustafa Köç, Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Kahveciler Odası Başkanı Nihat Dağdelen,  Birlik Denetim Kurulu Başkanı ve Kuyumcular Odası Başkanı Hüseyin Karteper, Birlik Disiplin Kurulu üyesi ve Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, Büfeciler Odası Başkanı Adem Yaşat, Camcılar Odası Başkanı Mehmet Torun, Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Önder Türkmen, Giyim Eşyası Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu, , Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, Lokantacılar Odası Başkanı Ümit Özkan, Manavlar Odası Başkanı İzzet Mireş, Marangozlar Odası Başkanı Bekir Yücesoy, Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Kabaali, Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Hasan Çokgün, Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur eşlik etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER