Mustafa Sever’den sivil toplum kuruluşlarına ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi ve Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, yerel seçimler çerçevesinde Mersin’deki ikinci tur ziyaretlerini sürdürüyor.

Mustafa Sever’den sivil toplum kuruluşlarına ziyaret

Mustafa Sever’den sivil toplum kuruluşlarına ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi ve Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, yerel seçimler çerçevesinde Mersin’deki ikinci tur ziyaretlerini sürdürüyor.

Programına, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) ziyareti ile başlayan Mustafa Sever, GİŞKAD Derneği Başkanı Mürvet Beydağı ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Kadın istihdamını artırmak ve ulusal ve uluslararası projeler ile kadınların iş dünyası içerisinde daha fazla destek almaları için çalıştıklarını dile getiren Beydağı, Sever’e dernek faaliyetlerinden bahsetti. Mersin’e daha fazla yatırım yapılması gayesinde olduklarını belirten Sever ise, Türkiye’nin altyapı sorunlarının hemen hemen bitmek üzere olduğunu da ekleyerek, “ülkenin dört bir tarafını altyapı noktasında kucaklamış durumdayız” dedi. Cumhur İttifakı belediyeciliğinin Mersin merkez ve ilçelerindeki faaliyetlerinin oldukça başarılı olacağını söyleyen Sever, iş kadınlarının öneri ve taleplerini de dinledi.

GİŞKAD’ın ardından Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği’ne (TURAB) geçen Mustafa Sever’i, TURAB Derneği Başkanı Fahri Kuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Çeşitli sektörlerden iş insanı ile bir araya gelen Sever, Mersin’in iş dünyasındaki öneminden bahsetti. Yabancı yatırımcıyı Mersin’e getirmeyi, Mersin’deki yatırımcıların da dış ülkelerle iş yapmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen TURAB üyeleri, Sever’i Mersin’in önünün açılması noktasında desteklediklerini belirtti.

Sever, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda

4 aydır Mersin’i karış karış gezen Sever, saat 14:00’te ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) ziyarette bulundu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Sever’e özellikle narenciye ile ilgili çalışmaları ve ilgisi için teşekkürlerini dile getirdi. 

“Sevmeden yapılmaz”

Mersin’e hizmeti mutlulukla yaptığını söyleyen Sever, tasarruf ortamında ortaya çıkarılan kaynakların önemine dikkat çekerek, narenciyeye yönelik alımlarda başlayan hareketliliğe de işaret etti. Yakın bir tarihte açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın gül yetiştiriciliği, turfanda meyvecilik alanlarında önemli fırsatlar sunacağını ifade eden Mustafa Sever, hızlı tren çalışmalarının hızla ilerlediğini kaydederken, karayolu projelerinin bitirilmesi için kaynakların da ciddi şekilde artırıldığına vurgu yaptı. Barajlar ve göletlerin tamamlanması ile bu değerlerin Toroslar’ı ‘bir kolye gibi süslediğinden’ söz eden Sever, Mersin’in kanalizasyon, arıtma, ulaşım ve metro gibi altyapı eksikliğinin, Cumhur İttifakı belediyeciliği ile çözüleceğini kaydetti. Sever, yerel seçimler sonrası merkezi hükümetin altyapı yatırımları ile Mersin’in yaşanmaya doyulamayacak bir şehir olacağını, herkesin Mersin’i konuşacağını söyledi.

Akşam saatlerinde Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (MESİAD) ziyarette bulunan Sever, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve beraberindekler tarafından karşılandı. Yerel seçimlerden sonra sahada gezererek, görerek yapılması gerekenleri yapacağını, çalışmalarına seçimden sonra da hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Sever’e, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin, hali hazırda devam eden içme suyu projesi, enerji projesi ile kapalı sistem sulama suyu projesinin hızlandırılması yönünde taleplerde bulunurken, kentsel dönüşüm, yol iyileştirmeleri ve OSB otoban bağlantıları noktasında da talepte bulundu. Sever, Çukurova Uluslararası Havalimanı bünyesinde başlatılacak olan ‘kargo taşımacılığının’ da Mersin’e ve bölgeye önemli katkılar sunacağını ifade etti.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER