MIP’ten Antik Liman Bilimsel Kazı Çalışmalarına Destek

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Soli Pompeipolis Antik Limanı’nda gerçekleştirilecek bilimsel kazı çalışmaları için Mezitli Belediyesi ile iş birliğine imza attı.

MIP’ten Antik Liman Bilimsel Kazı Çalışmalarına Destek

MIP’ten Antik Liman Bilimsel Kazı Çalışmalarına Destek

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Soli Pompeipolis Antik Limanı’nda gerçekleştirilecek bilimsel kazı çalışmaları için Mezitli Belediyesi ile iş birliğine imza attı. Proje protokolü düzenlenen törende MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından imzalandı.  

Mersin ve limancılık tarihine ışık tutmak, şehrin turizm alanındaki gelişimine hız kazandırmak, kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamak gibi ortak hedefler için Mezitli Belediyesi ile bir araya geldiklerini belirten MIP Genel Müdürü Johan Van Daele: “Soli Pompeipolis Antik Kenti, Mersin’in adeta saklı bir hazinesi niteliğindedir. Ne mutlu ki Mezitli Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası gibi kıymetli kurumlarımızla birlikte yapılan çalışmalar neticesinde Soli Pompeipolis Antik Kenti Mersin’in ve ülkemizin güzide kültürel miraslarından biri olacak. MIP olarak bu özel projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

MIP, Soli Pompeipolis Antik Kenti’nin önemli bir bölümünü oluşturan antik limanın arkeolojik kazı çalışmaları için sponsor olarak projeye destek sunacak.

Johan Van Daele projeye yönelik yaptığı değerlendirmede: “MIP olarak limanın gelişimini Mersin’in gelişiminden ayrı tutmuyoruz; Mersin ve Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Kurumsallık ilkelerimiz doğrultusunda hareket ediyor; Mersin ve Mersin halkına toplumsal fayda sağlayacak çevre, spor, kültür & sanat, eğitim alanlarında birbirinden değerli projelere imza atıyoruz.” 

Johan Van Daele, Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliğini ortaya çıkaracak bu değeri Mersin’e kazandırmayı, bölgedeki turizm faaliyetlerinin cazibesini arttırmayı hedeflediklerini ve projenin ülkemizde yapılmış önemli bir arkeolojik çalışma olarak literatüre gireceğini belirtti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise projeye ilişkin şunları söyledi: “Bakanlar Kurulu Kararı ile gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından denetlenen kazı çalışmalarına Mersin Uluslararası Limanı tarafından destek sağlanacak. MIP’nin bu desteği, tarihi 3000 yıl öncesine dayanan ancak halen toprak altında bulunan Antik Liman için ilk kaynak olması açsından büyük öneme sahip. İmzalanan protokol ile kazı süresinin daha rahat planlanması ve bilimsel kazı çalışmalarının desteklenebilmesi hedefleniyor. MIP’nin sağladığı destekle, gerekli malzeme ile ekipmanların alımı ve kazıda çalışacak farklı uzmanlıklardaki personelin istihdamı gibi ihtiyaçlar karşılanacak” dedi.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Hakkında

Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır. 2017 yılında hissedarları arasına Avustralyalı Fon Şirketi IFM’in katıldığı Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye’nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır.  Orta Doğu ve Karadeniz’le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir. Mersin Uluslararası Limanı (MIP), geniş hinterlandı, erişilebilir ulaşım imkanları ve başarılı personeli ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yıllık elleçlenen toplam kargo miktarı ve mevcut sahası ile MIP Türkiye’nin en büyük limanıdır.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER