Mersin’de ‘Orman Yangını” Tatbikatı Gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını” Konulu Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını” Tatbikatı Gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını” Konulu Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığımız, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında; AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde ilimiz Gülnar ilçesinde Antalya, Adana ve Muğla illeri ile eş zamanlı olarak “Orman Yangını” konulu saha tatbikatı icra edildi.
Senaryo gereği Gülnar İlçesi Ulu Resort Otel’de oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında toplandı.
Toplantıya Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin AFAD Müdürü Cenk Yıldız ve Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın yanı sıra; Gülnar, Aydıncık ve Silifke İlçe Belediye Başkanları, ilgili bölge ve il müdürleri, AFAD ile Kızılay ekipleri,STK Temsilcileri ve gönüllüler katıldı.
Mersin Valiliği himayesinde AFAD İl Müdürlüğü genel koordinasyonunda Yanışlı ve Büyükeceli mahallelerinde yapılan tatbikata başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere toplam 23 Afet Grubu, yerel destek ekipleri, AFAD Gönüllüleri ve STK’lardan 812 personel ve 179 araç katıldı.


Senaryo gereği Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesinde başlayan yangın, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nden anbean takip edildi.
AFAD İl Müdürü ve Orman Bölge Müdürünün paydaş kurumları bilgilendirdiği koordinasyon merkezinde bir açıklama yapan Vali Pehlivan, özellikle ilimizin coğrafi konumu, coğrafi yapısı ve bitki örtüsü özellikleri itibariyle başta yangın olmak üzere diğer afet türlerinin de yaşanabildiği bir yer olduğuna dikkat çekti.
2021 yılı temmuz ayında İlimiz Aydıncık ve Silifke ilçelerinde yangın afetinin etkili derecede yaşandığını hatırlatan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Afetin hangi türü olursa olsun biliyoruz ki, hazırlıklı olursak zararlarını da o derece minimize edebiliriz. Bu da birimlerin kendi sorumluluk alanlarında hazırlıklı olmalarının önemine işaret ediyor. Burada 23 çalışma grubumuz var. Bu çalışma gruplarının eksiksiz ve etkin bir şekilde iş birliği ve koordinasyonu önemli.” dedi.
Vali Pehlivan sözlerinin devamında, “Bugünkü tatbikatta iş birliğinin ne kadar önemli olduğu vurgulanmış ve test etmiş olacağız. Tatbikatımızda 812 personel 179 araç görev alacak. Görev alacak kurumlarımıza, personelimize şimdiden başarılar, kolaylıklar diliyorum. İştiraklerinizden dolayı tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Antalya merkezli olarak İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı’nın koordinesinde 4 ilde aynı anda icra edilen tatbikatta Vali Pehlivan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile VKS üzerinden görüşerek ilimizde yapılan tatbikata ilişkin bilgiler verdi.
Senaryo gereği yangından ormandaki ağaçlar, orman çevresindeki mahallelerde bulunan konutlar, yazlıklar ve bir otel etkilendi. Bu kapsamda Yanışlı Mahallesinden tahliyeler yapıldı, Büyükeceli mahallesine ise 200 adet çadır ile geçici barınma merkezi kuruldu.
Tatbikatın sona ermesinin ardından Vali Pehlivan, saha incelemesi yaptı. Tatbikata katılan ekipleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti,bilgi alışverişinde bulundu; bütün personeli, gönüllüleri ve katkı sunan herkesi çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Tatbikatın ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan, tatbikatın her aşamasının başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER