Mersin’de Karadeniz Esintisi

Başkan Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katıldı.

Mersin’de Karadeniz Esintisi

BAŞKAN SEÇER, 1. MERSİN HAMSİ FESTİVALİ’NE KATILDI

“KARADENİZ’DE KÖKÜMÜZ OLABİLİR AMA HEPİMİZ MERSİNLİYİZ”

“MERSİN’İ BÜYÜTELİM. MERSİN’DE HER TÜRLÜ YATIRIMCIYA İMKÂN VAR”

Başkan Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katıldı. Başkan Seçer, “Karadeniz’de kökümüz olabilir ama hepimiz Mersinliyiz. Türkiye'nin neresinde kökümüz olursa olsun, her bölge, her memleket, her köy bizim onurumuzdur, şerefimizdir. Bu ülke hepimizin” dedi. Mersin’in güzel ve huzur içerisinde yaşanan bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, “Herkese kucak açıyoruz. Burada herkese yetecek nimet var, ekmek var. Yeter ki çalışalım, yeter ki alın teri dökelim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katıldı. Festivalin açılışında konuşan Başkan Seçer, “Karadeniz’de kökümüz olabilir ama hepimiz Mersinliyiz” dedi.

Yenişehir Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve 9 gün sürecek olan festivale; Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, ilçe belediye başkanları, oda, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılışı, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı.

Başkan Seçer: “Bu ülke hepimizin”

Açılışta konuşan Başkan Seçer, “Bu ülke hepimizin. Hepimizin her metrekare toprakta hakkı var. Çünkü atalarımız, büyüklerimiz, büyük büyük dedelerimiz, ezelden beri göğüs göğüse, omuz omuza, el ele, gönül gönüle bu toprakları bize miras bırakmak için mücadele etti. Onların kemiklerini sızlatmamamız lazım. Onların yattıkları mezarda huzursuz olmamalarını sağlamamız lazım” dedi. Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine vurgu yapan Seçer, “Kavgadan kimse kazanmamış. Karadeniz kıyılarından karşı tarafa baktığınız zaman, kanı, gözyaşını, barut kokusunu görürsünüz. Şu anda oradaki savaştan kimler kazanıyor? Anneler mi, yavrular mı, insanlar mı, insanlık mı? Silah tacirleri kazanıyor. Yukarıdan, ellerinde iplerle bu mazlum ulusları yönetmek için bir araya gelen güçler kazanıyor. Onun için birbirimize daha sıkı sarılacağız” dedi.

“Mersin’de herkes birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor”

Mersin’in güzel ve huzur içerisinde yaşanan bir kent olduğunu belirten Seçer, şunları söyledi:

“2 milyona yakın yerli nüfusumuz var. Geçici koruma altındaki Suriyeli kardeşlerimiz var. İnşallah orada da savaş son bulacak. İnşallah orada da huzur olacak. Onlar da topraklarına gitmek istiyor, atalarının kendilerine miras bıraktığı topraklarda yaşamak istiyor. İnşallah Allah bizlere o günleri de gösterecek. Burada Mersin’de herkes birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Huzurumuz yerinde çok şükür. İstanbul’dan da Mersin böyle görünüyor, Trabzon’dan da böyle görünüyor, Erzurum’dan da, Amerika’dan da, İngiltere’den de. Geçici sorunlar yaşayabiliriz, mutlaka olacaktır. Hareket halinde olan her şeyin bir problemi çıkabilir. Biz de hareket halinde bir ülkeyiz. Kalkınmak istiyoruz, büyümek istiyoruz, refahımız artsın diyoruz, gücümüz artsın diyoruz. Bunlar olacaktır. Ama bu millet güçlü millet, bu millet necip millet, bu millet mücadeleci millet… Her şeyin üstesinden teker teker gelecektir.”

“Biz Mersin’iz”

Mersin’in nüfusunun yarısının bu topraklarda doğmadığına işaret eden Başkan Seçer, “Doğduğu yerde değil, doyduğu yerde ama herkes artık Mersinli. Biz göçlerle büyümüş bir kentiz. Herkes gelsin. Biz Mevlana gibiyiz. Biz Mersin’iz. Herkese kucak açıyoruz. Burada herkese yetecek nimet var, ekmek var. Yeter ki çalışalım, yeter ki alın teri dökelim. Akdeniz’imiz var. En yakışıklı dağlar, dünyanın en görkemli dağları, Toros Dağlarımız var. Bereketli topraklarımız var. Ticaret kentiyiz, üretim kentiyiz. Allah her şeyi vermiş şükürler olsun. Ben kentin Belediye Başkanıyım. Bu mevkiye geldikten sonra siyasi parti, oy, ayrım, etnik yapı, mezhepsel yapı, ben ona bakamam. Onlar önümdeki perde tarafından, gözümün önündeki set tarafından engellenir. Mersin'de yaşayan her yurttaşım rahat olsun. Kendini iyi hissetsin. Kendisini buranın asli unsuru görsün, huzur içerisinde olsun” dedi.

“Mersin’i büyütelim”

Festivale katılanlara seslenen Başkan Seçer, “Herkesi buraya davet edebilirsiniz. Akrabalarınız gelebilir. Hep birlikte Mersin’i büyütelim. Daha gelişen bir kent haline getirelim. Onları davet edin, yatırımcıları davet edin. Mersin'de her türlü yatırımcıya imkân var. Daha zengin kent olalım. İşsiz gencimiz kalmasın. Üretmeyen insanımız kalmasın” diye konuştu.

Vali Su: “Mersinimizi gerçekten çok güzel ve özel bir il olarak görüyorum”

Mersin Valisi Ali İhsan Su da yaptığı konuşmada Mersin’in tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok medeniyetin kültürünü barındıran bir il olduğundan bahsederek, “Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önde gelen illerden bir tanesiyiz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Mersin'de biz barışı, dostluğu, kardeşliği, iletişimi, birbirimizin dilinden anlamayı, birbirimizin yaşam şeklini tanımayı, sevmeyi becerebildiğimizde, o kültüre saygı gösterdiğimizde o buradan bütün Türkiye'ye yayılacaktır ve Türkiye de var olan o birlik, beraberlik, kardeşlik duygusu en üst seviyede yaşanacaktır” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Mersin’in adını koymak gerekirse; Mersin barışın, özgürlüğün, sevgi ve hoşgörünün yerleştiği bir kent ve Türkiye’de tüm yerlere örnek olan bir yerleşim yeri” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Mersin’in bir göç şehri olduğunu belirterek, “Karadeniz'den gelen hemşerilerimizin, Karadenizli hemşehrilerimizin Mersin'e, Mersin'in kültürüne, tarihine, birliğine, beraberliğine çok büyük hizmeti var” diye konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’in Türkiye'nin en özgür kenti olduğunu belirterek, “Birlikte yaşama kültürü belki dünyadaki en yüksek  kenttir. Mersin'in bu değeri Türkiye’de benimsenmeli ve Türkiye'ye örnek bir kent olarak göstermeli Mersin” dedi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Alper Vural Özdoğan ise “Bu festivalde Karadenizimizden Akdenizimize bir köprü kurarak, Akdeniz'in incisi güzide Mersinimizde güçlü bir Karadeniz esintisi yaratmak istedik. Güzel Akdeniz şehri Mersin'imizde birçok şehirden ve kültürden vatandaşlarımızla geniş bir mozaik içerisinde yaşamaktayız. Bu mozaikte bizler de Karadenizliler olarak üzerimize düşen görevi şehrine sahip çıkma bilinci ve duygusuyla, layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Su, Başkan Seçer ve kent protokolü tarafından vatandaşlara hamsi ikramı yapıldı. Ayrıca protokol üyeleri tarafından alanda yer alan stantlar da gezildi.

Başkan Seçer festival öncesi esnaf ziyaret etti

Başkan Seçer, Hamsi Festivali öncesinde Güvenevler Mahallesi’nde yer alan Alanya Sokağı’ndaki ve GMK Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret ederek, ‘Hayırlı işler’ diledi. Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Başkan Seçer’e Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu da eşlik etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER